Itävaltalaislehti: Jemen-vangit olivat kahleissa ja saivat likaista vettä

Itävaltalainen tabloid-lehti Kurier kirjoittaa, että siepattuja suomalaisia pidettiin kahleissa ja heille soitettiin koraaninsäkeitä.

Kurierin mukaan panttivankien olot olivat huonommat kuin suomalaiset siepatut ovat Suomen ulkoministeriön välityksellä kertoneet. Eilen kerrotun viestin mukaan heitä kohdeltiin hyvin ja he saivat hyvää ruokaa ja vettä.

Itävaltalaislehden tietojen mukaan vankeja pidettiin aluksi jalkakahleissa pimeissä ja niin matalissa tiloissa, että he eivät voineet seisoa suorana. Heitä olisi myös siirrelty usein huputettuina paikasta toiseen.

Lisäksi panttivankeja häirittiin lehden mukaan kovaäänisistä tulvivilla koraaninsäkeillä. Ruoka oli vaatimatonta, ja juomavesi oli likaista.

Kaapparien uskonnollinen uskonnollinen jyrkkyys tuli Kurierin mukaan ilmi monella tapaa. He esimerkiksi kieltäytyivät puhumasta Leila Kalevan kanssa, koska hän on nainen.

Suomalaisia auttoi sotakoulutus

Suomalaispari ja itävaltalaismies joutuivat elämään siepattuina 140 päivää.

Itävaltalaislehdissä on kerrottu, että siepatuista itävaltalainen kärsi henkisesti eniten panttivankina olemisesta. Lehden mukaan kaapparit olisivat valinneet Dominik Neubauerin esiintymään kiristysvideolla siksi, että hänestä pelko välittyi voimakkaimmin. Kurier-lehti raportoi eilen omaan lähteeseensä nojaten, että vapautettu itävaltalainen tulee saamaan hoitoa armeijan psykologeilta, joilla on kokemusta sieppausten uhrien hoidosta.

Kurierin mukaan tapahtumista selvisivät paremmin sotilaskoulutuksen saaneet Atte ja Leila Kaleva.

Kurier ei kerro, mistä lähteestä sen tiedot ovat peräisin. Suomessa asiasta ovat kertoneet Suomessa muun muassa Yle, Iltalehti ja STT.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat