Itävalta aikoo sulkea "radikaaleja moskeijoita" Wienin ampumisten seurauksena

0:48
Wienin terrori-iskun aikainen paniikki tallentui videolle.

Itävallan hallitus aikoo määrätä "radikaaleja moskeijoita" suljettaviksi sen jälkeen, kun neljä sivullista ja hyökkääjä kuolivat maanantai-iltana terrori-iskussa Wienin keskustassa, maan hallitus kertoi perjantaina.

Toimen tarkemmista yksityiskohdista aiotaan kertoa lisää myöhemmin tänään.

Koillis-Saksassa poliisi on kertonut tehneensä neljässä paikassa kotietsintöjä Wienin iskuun liittyen. Viranomaisten mukaan kotien omistajien ei uskota olleen tekemisissä hyökkäyksen kanssa, mutta heillä saattaa olla yhteyksiä hyökkääjään.

Kotietsinnät on tehty Itävallan viranomaisten pyynnöstä, ja niiden tavoitteeksi kerrottiin löytää materiaalia, jota voisi käyttää todisteena.

–  Kahden näistä ihmisistä uskotaan tavanneen epäillyn hyökkääjän heinäkuussa Wienissä, Saksan liittotasavallan keskusrikospoliisi BKA kertoi.

Saksalainen Der Spiegel -lehti kertoi aiemmin tällä viikolla, että hyökkääjä oli ottanut yhteyttä saksalaisiin ääri-islamisteihin päästäkseen matkustamaan Syyriaan ja liittyäkseen Isis-äärijärjestön riveihin.

Hyökkäyksestä epäilty 20-vuotias Itävallan ja Pohjois-Makedonian kaksoiskansalainen kuoli poliisin ampumana. Iskussa kuoli lisäksi kaksi miestä ja kaksi naista ja haavoittui parikymmentä ihmistä, joista 14 vakavasti. Yksi haavoittuneista on poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja