Itärajan toisella puolella paistatellaan reippaissa keväthelteissä – sateet väistyvät, mutta saadaanko lämpöä myös Suomeen?

Eilen ja tänään lähes koko maassa on tullut ajoittain vettä, mutta huomenna sateet ovat väistyneet Lappia lukuunottamatta.

Itä-Suomessa rikottiin eilen jopa helleraja, mutta tänään niin korkeita lukemia ei enää mitattu. Eikä mitata vähään aikaan, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

– Alkuviikolla yöpakkaset tai ainakin halla on hyvin yleistä koko maassa. Etelä-Suomessa taidetaan olla huomenna päivällä hieman yli kymmenen asteen, enimmillään viidessätoista, Manninen sanoi MTV Uutiset Livessä. 

Matalapaine toi Suomen ylle kylmää ilmaa, eikä nopeaa lämpenemistä näytä tapahtuvan, vaikka Venäjällä Suomen itärajan tuntumassa on tänäänkin mitattu reippaita hellelukemia. Korkeapaine jättää kylmän ilmamassan ilmamassan paikoilleen ainakin ensi viikonlopulle asti.

– Kylmä ilmamassa, joka on nyt kiertynyt Suomen ympärille, pysyttelee tässä torstaihin tai perjantaihin asti. Pikku hiljaa lämpenee. Torstaina ollaan Etelä-Suomessa ylimmillään 18 asteessa, Manninen sanoi.

– Se mitä ensi viikonloppuna käy, onkin sitten vähän arvoitus.

Lue myös:

    Uusimmat