Itämaista tunnelmaa

Kiinanpunainen toivottaa tulijan tervetulleeksi itämaisesti sisustettuun kerrostalokotiin. Punaiset liukuovet heijastuvat suuresta peilistä, joka tuo avaruuden tuntua tyypilliseen suomalaiseen kapeahkoon eteiseen. Punapohjaiset taulut on ostettu Kiinasta. Taulujen ripustustapa on hauska - narusta tulee osa taideteosta! Suuri puinen Buddhan pää seinällä jatkaa itämaista tunnelmaa. Asukas näki vastaavan Bangkokissa ja haluasi sellaisen myös omaan kotiin. Eteisen kristallinen kattovalaisin luo seinille ja kattoon kaunista eloa.

Olohuoneen valkoinen sohva on vanha hankinta Skannosta. Käytännöllinen verhoilu on pyyhkimistä hyvin kestävää alcantaraa. Edessä on Eileen Grayn vuonna 1927 suunnittelema pöytä ja mattona valkoinen lehmäntalja, joka erottuu kauniisti tummaa puulattiaa vasten.

Skannon alennusmyynnistä kauan sitten ostettu kirjahylly on mukavalla tavalla kodikas ja perinteinen. Parasta siinä on ihanat viistot lehtihyllyt, johon voi laittaa näkyville katselukiroja ja muuten vain visuaalisesti mielenkiintoisia aviiseja ja opuksia.

Mennäänpä kurkistamaan keittiöön. Ensisilmäys näkyy jo puoliksi lasia olevasta seinästä, joka avartaa keittiötä. Korkeakiiltoinen, kauniisti kuvioidun kivilattian malli löytyi alunperin ulkomaisesta sisustuslehdestä. Lasipöydän seurana on kreikkalaistyyppiset kahvilatuolit, jotka ystävä osti varastomyynnistä pilkkahintaan, kun asukas itse oli sairaana. Ruokapöydän valaisin on Cellula, Swarovskin kristallein koristettu moderni kristallikruunu. Liesituulettimen takaseinänä on himmeä peili joka antaa tilaa kapeaan keittiöön. Keittiön suunnittelussa oli apuna iDesign ja sisustussuunnittelija Lena Törmä.

Alunperin ankean kylpyhuoneen remontti aloitti koko kodin remontin. Seinässä on samaa ihanaa turkoosia laattaa kuin keittiössä. Siihen yhdistetty valkoinen ja tumma puu luo lämpimän raikkaan tunnelman. Suuri peili on kiinnitetty seinään ennen laatoitusta, jolloin peili ja laatat ovat huolitellusti samassa tasossa.

Makuuhuoneessa on samaa punaista kuin eteisessä. Lisänä valkoista ja mustaa. Valkoiset polttopainettua puuvillaa olevat petivaatteet ovat Intiasta ja kangasta riittää kauniisti lattiaan asti. Vuode on hauskalla tavalla yhtä aikaa sekä lämpimän että raikkaan oloinen.

Toimittaja: Hanna Sumari

Lue myös:

    Uusimmat