Italiassa taas voimakas maanjäristys – "Kaikki on sortunut, olen nähnyt helvetin"

Italiassa on sattunut jälleen voimakas maanjäristys. Se tapahtui Keski-Italiassa aamulla samalla alueella, jossa on järissyt ennenkin. Maanjristyksen kerrotaan romahduttaneen rakennuksia ja saaneen ihmisiä paniikkiin pääkaupungissa Roomassa asti.

Järistyksen voimakkuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa: Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan sen voimakkuus oli 6,6 Richterin asteikolla, kun italialaisviranomaisten kertovat sen voimakkuudeksi 6,1 Richteriä.

"Kaikki on sortunut, olen nähnyt helvetin"

Järistys tapahtui 10 kilometrin syvyydessä kello 7.40 paikallista aikaa (kello 8.10 Suomen aikaa). Sitä seurasi jälkijäristys kello 8.00 paikallista aikaa. Jälkijäristyksen voimakkuus oli 4,1 Italian geologisen keskuksen mukaan.

Järistys tapahtui 1,5 kilometrin syvyydessä ja sen keskus oli 67 kilometriä Perugian kaupungista kaakkoon Marchen ja Umbrian maakuntien välissä.

– Kaikki on sortunut, näen savupatsaiden nousevan. Tämä on katastrofi, katastrofi. Olen nähnyt helvetin, sanoo Ussitan kaupungin pormestari Marco RinaldiLa Stampa-lehdessä.

Rinaldi nukkui viime yön autossaan, kuten monet muutkin uusia järistyksiä pelänneet paikalliset.

Luokkaantuneista ei kuitenkaan ole vielä raportoitu.

Rakennuksia on romahtanut ainakin järistyksen keskipisteen lähellä sijaitsevilla alueilla.

Järistys on tuntunut myös maan pääkaupungissa Roomassa, jossa ihmisten kerrotaan juosseen kaduille paniikissa. 

Kaksi muuta järistystä lyhyen ajan sisällä

Alue on sama, missä lyhyen ajan sisällä myös kaksi kertaa aiemminkin, keskiviikkona ja elokuussa.

Viimeksi samalla alueella järisi keskiviikkona. Tuolloin järistys oli voimakkuudeltaan 6.4 Richteriä ja se tuntui Roomassa asti.

Kaksi kuukautta sitten lähes 300 ihmistä kuoli niin ikään Keski-Italiassa sattuneessa järistyksessä, joka tuhosi useita pikkukaupunkeja alueella.

Lue myös:

    Uusimmat