Mainos

Italialaispanttivanki surmattiin Irakissa

Sieppaajat ovat tappaneet yhden neljästä italialaisesta vangistaan Irakissa. Myös muut panttivangit uhataan surmata, mikäli Italia ei vedä joukkojaan Irakista.

Italian ulkoministeriö vahvistaa, että irakilaissieppaajat ovat tappaneet yhden neljästä italialaisesta vangistaan. Qatarilaisen Al-Jazeera-tv-aseman mukaan sieppaajat ovat uhanneet surmata myös kolme muuta italialaisvankiaan.

Al-Jazeera on saanut haltuunsa videon siepatun italialaisen surmaamisesta, mutta yhtiö ei ole esittänyt sitä. Al-Jazeeran mukaan sieppaajat kertoivat videolla tappaneensa vankinsa, koska Italian pääministeri Silvio Berlusconi ei ole suostunut vetämään italialaisia joukkoja Irakista.

Neljä italialaista siviiliä on ollut kadoksissa Irakissa maanantaista lähtien. Kaikkiaan Irakissa on siepattu viime päivien kuluessa noin 40 ulkomaalaista.

Yhdysvallat pidentää joukkojensa palveluaikaa Irakissa

Väkivaltaisuuksien lisääntyminen Irakissa pitää amerikkalaisotilaita maassa oletettua pitempään. Yhdysvaltojen oli tarkoitus tänä keväänä vähentää sotilaitaan 20 000:lla. Vähennyksiä ollaan nyt perumassa, ja kotiin palaamassa olleet sotilaat joutunevat näillä näkymin olemaan Irakissa vielä ainakin kolme kuukautta.

Irakin tilanne on viime viikkoina huonontunut taistelujen ja panttivankikaappausten takia. Islamistiryhmät ovat uhaneet tappaa lisää panttivankejaan, jos amerikkalaisjoukot eivät poistu maasta.

Yhdysvallat on sanonut pitävänsä kiinni aikataulusta, jonka mukaan valta siirtyy irakilaisille ensi kesänä. Vallansiirtoa on järjestämässä muun muassa YK:n Irak-edustaja Lakhdar Brahimi.

- Päämääränä tällä hetkellä on asettaa virkaatekevä hallitus, joka olisi vastuussa heinäkuun alusta tammikuuhun 2005 eli vaaleihin saakka. Olen varma, että pystymme kokoamaan tällaisen hallituksen jo toukokuussa, Brahimi vakuuttaa.

Brahimin ehdotuksen mukaan Irakin väliaikaisen hallituksessa pitäisi olla pääministeri, presidentti ja kaksi varapresidenttiä tuleviin vaaleihin saakka. Hän ei kuitenkaan ottanut kantaa, ketkä irakilaiset olisivat hallitusvastuussa.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 15.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.