Mainos

Itälän ehdotukselle kylmää kyytiä – "täydellistä ylimielisyyttä"

Europarlamentaarikko Ville Itälän (kok.) ehdotus keskustan ja ruotsalaisen kansanpuolueen lähtemisestä Sauli Niinistön (kok.) taakse presidenttikilvassa sai heti kylmää kyytiä.

Itälän RKP:läinen meppikollega Carl Haglund kummasteli STT:lle keskiviikkona kokoomuksen ylimielistä asennetta pienempiä porvaripuolueita kohtaan. Haglundin mielestä Itälä on innostunut liikaa Niinistön hyvästä gallupmenestyksestä.

-Ei ole mitenkään varmaa, että Niinistö voittaa vaalit tai että hän edes pääsee toiselle kierrokselle, Haglund sanoi ja viittasi RKP:n ehdokkaan Elisabeth Rehnin kohtaloon vuoden 2000 vaaleissa.

Rehn oli mielipidekyselyissä kärkipaikoilla ennen vaaleja, mutta itse vaaleissa menestys jäi vaatimattomaksi.

Haglundin mielestä ei ole myöskään itsestään selvää, että kaikki RKP:läiset olisivat automaattisesti Niinistön kannattajia.

- Moni RKP:läinen saattaa kokea esimerkiksi Pekka Haaviston (vihr.) tai vaikkapa Lasse Lehtisen (sd.) paremmaksi vaihtoehdoksi.

Haglund kehotti Niinistöstä innostuneita kokoomuslaisia laittamaan jäitä hattuun ja käymään vaalit normaalissa demokraattisessa järjestyksessä.

Säästäisi rahaa

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen tulkitsi Itälän ehdotuksen niin, että tämä loukkaa tietoisesti keskustalaisia.

- Itälän esittämä täydellinen ylimielisyys on järkytys keskustaväelle, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Ex-puoluesihteeri uskoi, että Niinistö sanoutuu nopeasti irti Itälän kommenteista.

Kohu syntyi, kun Itälä ehdotti, että keskusta ja RKP asettuisivat tukemaan Niinistöä jo ensi vuoden presidentinvaalien alusta lähtien. Tällä tavoin Niinistö voitaisiin valita presidentiksi jo vaalien ensimmäisellä kierroksella, mikä säästäisi tuntuvasti veronmaksajien rahoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.