Mainos

Itä-Timorissa juhlittiin Indonesian joukkojen lähtöä

Tuhannet itätimorilaiset kerääntyivät tänään pääkaupungin Dilin kaduille juhlimaan viimeisten Indonesian joukkojen lähtöä. Väkijoukot kulkivat kulkueena kaupungin satamaan Nobel-palkitun piispan Carlos Belon johtamana. Kulkueessa oli mukana myös sininen lava-auto, joka kantoi Neitsyt Marian patsasta. Belo piti kulkueessa pyhän kunniaksi juhlamessun.

Vaalitulosta juhlivia itätimorilaisia

Yksi kulkueen osanottajista kertoi uutistoimisto AFP:lle, että pyhää, jota vietetään madonnan Fatiman kaupungissa ilmestymisen muistoksi, siirrettiin kahdella viikolla, jotta Länsi-Timoriin paenneet pakolaiset ehtisivät palata kotiinsa. Hän sanoi, että oli onnekas sattuma, että Indonesian joukot lähtivät alueelta aikaisin sunnuntaina ennen kuin juhlallisuudet alkoivat. Tuhannet ihmiset joutuivat pakenemaan Itä-Timorista puolisotilaallisten joukkojen väkivaltaa Länsi-Timoriin sen jälkeen, kun itätimorlaiset olivat äänestäneet eroavansa Indonesiasta.

Viimeiset Indonesian joukot lähtivät tuhannen sotilaan vahvuisesta varuskunnasta aikaisin sunnuntaiaamuna ja lopettivat näin 24 vuotta kestäneen miehityksen Itä-Timorissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.