ISW: Ukrainan vastahyökkäys etenee odotettua hitaammin, mutta se ei kuvasta hyökkäyspotentiaalia

Videot etulinjoista paljastavat, miten Ukrainan vastahyökkäys etenee ja mikä hidastaa sitä 2:07
Videot etulinjoista paljastavat, miten Ukrainan vastahyökkäys etenee ja mikä hidastaa sitä

Ajatushautomo ISW:n mukaan Ukrainan joukot valmistelevat todennäköisesti vastahyökkäyksen pääsysäystä alustavista takaiskuista huolimatta.

Odotettua hitaammin etenevä vastahyökkäys ei kuvasta Ukrainan laajempaa hyökkäyspotentiaalia, arvioi yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Ajatushautomon mukaan Ukrainan joukot valmistelevat todennäköisesti vastahyökkäyksen pääsysäystä alustavista takaiskuista huolimatta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi myönsi BBC:n keskiviikkona julkaisemassa haastattelussa, että vastahyökkäys on edennyt haluttua hitaammin.

– Jotkut uskovat tämän olevan Hollywood-elokuvaa ja odottavat tuloksia heti. Ei tämä sellainen ole, Zelenskyi kuitenkin painotti.

ISW:n mukaan Ukrainan viranomaiset ovat pitkään viestittäneet, että vastahyökkäys olisi sarja asteittaisia ja perättäisiä hyökkäystoimia, eivätkä nykyiset hyökkäystoimet edusta vielä suunnitellun vastahyökkäyksen pääponnistusta.

Zelenskyi sanoi keskiviikkoillan puheessaan, että rintamalla käydään kovia taisteluita. Zelenskyin mukaan Ukraina etenee etelässä ja puolustus pitää idässä.

Lue myös:

    Uusimmat