Istuva presidentti Macron ja äärioikeiston Le Pen toiselle kierrokselle Ranskan presidentinvaaleissa muutaman prosenttiyksikön erolla

Istuva presidentti Emmanuel Macron ja äärioikeiston ehdokas Marine Le Pen ovat jatkamassa toiselle kierrokselle Ranskan presidentinvaaleissa 4:36
Katso Helena Petäistön analyysi Ranskan vaalien tilanteesta tästä.

Ranskan presidentinvaaleissa toisella kierroksella toisensa kohtaavat jälleen istuva presidentti, keskustaliberaali Emmanuel Macron ja äärioikeiston Marine Le Pen.

Kun ensimmäisen kierroksen äänet oli laskettu, Macronilla oli koossa 27,84 prosenttia äänistä ja Le Penillä 23,15 prosenttia, kertoo Ranskan sisäministeriön vaalilaskenta.

Emmanuel Macronin mukaan seuraavat kaksi viikkoa ovat ratkaisevia sekä Ranskan että Euroopan kannalta. Kannattajilleen myöhään sunnuntaina puhunut Macron korosti, että mitään ei ole vielä ratkaistu.

Kummankin ehdokkaan kannatus kohosi hieman vuoden 2017 presidentinvaalien ensimmäiseltä kierrokselta.

Macron ja Le Pen kohtaavat toisensa tärkeässä televisioväittelyssä 20. huhtikuuta. Toisen kierroksen äänestys järjestetään 24. huhtikuuta.

Petäistö: Le Penin voitto aiheuttaisi kaaoksen

Toimittajakonkari, kolumnisti ja tietokirjailija Helena Petäistö arvioi aiemmin, että Le Penin voitto aiheuttaisi kaaoksen Euroopassa.

– Se olisi hirveä sokki ja hirveä kaaos, Petäistö arvioi.

Ranskan lisäksi voitto vaikuttaisi Petäistön mukaan laajasti Eurooppaan. Petäistö arvioi, että EU:n johdossa olevalla Saksalla ei voi olla mitään tekemistä Ranskan kanssa, jos Le Pen voittaa vaalit.

Le Penin voitto Ranskan tiukoissa vaaleissa olisi “Euroopalle hirveä kaaos”, vakuuttaa Helena Petäistö 1:36
Le Penin voitto Ranskassa olisi "Euroopalle hirveä kaaos" – Helena Petäistö kertoo miksi

Lue myös:

    Uusimmat