"Istuin hiljaa miettien, kuinka kiusallinen tilanne oli" – näin tyrmäät kosinnan kypsästi

0:54

Epätoivottuun kosintaan voi varautua ennalta. Älä torju toista hänen sydäntään tarpeettoman paljon särkien.

Yllä olevalla videolla nainen ei ollut huomata lainkaan, että häntä kosittiin.

Melissa joutui 23-vuotiaana kiusallisen tilanteen eteen, kun hänen silloinen poikaystävänsä päätti kosia naista neljän seurusteluvuoden jälkeen. Miehen kannalta asiasta teki kiusalliseksi se, että Melissa oli jo pidempään miettinyt oikeaa ajankohtaa eroamiselle.

– Istuin hiljaa miettien, kuinka kiusallinen tilanne oli ja kuinka vihainen olin kosinnasta. En muista tarkalleen vastaustani, mutta sisältö oli kutakuinkin, että 'katsotaan', kertoo 34-vuotias Melissa Huffington Postille.

Kuukauden päästä Melissa jätti kosijansa.

Lue ennusmerkit ja ota asia puheeksi

Kosinta voi toki yllättää, mutta avioliiton idea on olla asia, jota pariskunta on yhdessä suunnitellut. Yleensä kosinta-aikeet voi huomata pienistä teoista, kuten kysymyksistä sormenympäryksestä, kiinnostuksesta korumieltymyksiin ja halusta osallistua toisen suuriin päätöksiin.

Mikäli kumppanin käytös enteilee epätoivottua kosintaa, älä lähde leikkiin mukaan, vaan kysy suoraan, mistä omituinen käytös kumpuaa. Odottaminen oletettuun kosintaan asti ja sen torjunta ovat pahinta, mitä toiselle voi tehdä.

Ole lempeä, mutta rehellinen

Kun kiusallisen kieltäytymisen aika koittaa, ole valmis suoraan keskusteluun tunteistasi äläkä hämää kumppania hymyilemällä tai näyttelemällä innostunutta. Älä sano kyllä, jos tosiasiassa haluat sanoa ei.

Kerro torjutulle kosijalle saman tien vastauksesi taustoista, mutta muista olla kiltti ja armollinen. Ota toista käsistä kiinni ja kerro lempeällä äänellä, ettet tahdo naimisiin. Muista olla sanoissasi myönteinen, mutta rehellinen.

Pettyneen kumppanin jättäminen kuin nalli kalliolle ja tilanteen selittely jälkikäteen tekstiviestitse ei ole kypsä tapa hoitaa likaista jälkipyykkiä – ellei kieltäytymiseen liity turvallisuusuhkaa.

Parisuhde on mahdollista säilyttää torjumisen jälkeen

Jos avioliitto kosijan kanssa tuntuu oikealta ratkaisulta tulevaisuudessa, muttei kosinnan aikaan, on parisuhteen säilymiseen vielä toivoa. Se kuitenkin riippuu siitä, miten kieltäytyminen tapahtuu.

Pidä tässä tapauksessa huolta siitä, että keskustelussa käyvät selväksi kosinnan torjumisen perusteet. Huomioiva keskustelu mahdollistaa kumppanuuden säilymisen, vaikka parisuhde voikin kärsiä torjutuksi tulemisen aiheuttamista tunteista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja