Mainos

Istanbulissa suuri operaatio – poliisi pidätti kymmeniä epäiltynä Isisiin kuulumisesta

Turkissa poliisi on pidättänyt 82 ihmistä, joiden epäillään kuuluvan äärijärjestö Isisiin. Pidätykset tehtiin Istanbulissa tehdyssä suuressa ratsiassa. Turkin valtiollisen uutistoimiston mukaan pidätetyistä 77 on ulkomaan kansalaisia.

Uutistoimiston mukaan terrorismin vastaiset joukot pidättivät ihmisiä, joiden uskotaan toimivan jihadistien hyväksi. Pidätettyjen uskottiin muun muassa valmistelleen terrori-iskuja Turkin sisällä.

Uutistoimisto Anadolu ei tarkenna, millaisia todisteita viranomaisilla on epäiltyjä vastaan. Se kuitenkin kertoo poliisin takavarikoineen muun muassa digitaalista aineistoa. Turkki on ollut yksi Yhdysvaltain johtaman Isisin vastaisen liittouman aktiivisimmista toimijoista.

Viime vuosina maa on pidättänyt yli 5000 ihmistä Isis-epäilyjen vuoksi. Turkki on myös karkottanut tuhansia ulkomaiden kansalaisia. Turkki on karkottanut muun muassa ihmisiä, joita maa on epäillyt aikeista matkustaa Syyrian sotimaan tai liittyäkseen Isisin riveihin.

Turkin poliisi kiihdytti toimiaan islamisteja vastaan viime vuoden lopulla, ennen Istanbulissa uutenavuotena 2017 tapahtuneen yökerhoiskun ensimmäistä vuosipäivää. Yökerhoammuskelussa kuoli tuolloin 39 ihmistä. Isis otti vastuun iskusta. Viime vuosina Turkissa on tehty useita iskuja, joista maa epäilee jihadistisia voimia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.