Mainos

Israelin maahyökkäyksessä kuollut jo yli 20

Israelin maahyökkäyksessä Gazaan on kuollut jo yli 20 palestiinalaista. Sairaalalähteiden mukaan suurin osa kuolleista on siviilejä. Noin 200 ihmistä on haavoittunut. Lisäksi maahyökkäyksessä on loukkaantunut 30 Israelin sotilasta, armeijalähteet kertoivat.

Israel aloitti maahyökkäyksen Gazan kaistaleelle eilen illalla. Gazasta on sen jälkeen ammuttu Israeliin 25 rakettia, joiden seurauksena yksi ihminen on haavoittunut.

Gazassa käydään parhaillaan kiivaita taisteluita. Tuhansittain Israelin armeijan joukkoja on tunkeutunut syvälle Gazaan, ja sotilaat ja palestiinalaistaistelijat tulittavat toisiaan aivan Gazan kaupungin edustalla. Aluetta ravistelevat toistuvat räjähdykset.

Hamas varoitti, että Gazasta tulee "Israelin joukkojen hautausmaa". Myöhemmin Hamas ilmoitti ottaneensa vangiksi kaksi israelilaissotilasta. Israel ei kuitenkaan myöntänyt sotilaidensa joutuneen kiinniotetuiksi.

Israelilaissotilaiden kerrotaan saartaneen Gazan kaupungin ja ottaneen haltuunsa tärkeimmät kaupunkiin johtavat tiet. Gazan kaupungissa asuu noin puoli miljoonaa palestiinalaista. Hyökkäyksen tieltä on paennut useita kymmeniä perheitä.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui käsittelemään Gazan sotatoimia suljetuin ovin varhain aamuyöllä Suomen aikaa. Kokoukseen osallistuneet maat olivat kuitenkin erimielisiä Gazan tilanteesta, eikä sopua syntynyt neljän tunninkaan jälkeen.

Mielenosoitukset Israelia vastaan ovat tänään jatkuneet ympäri maailmaa. Mieltä on osoitettu ainakin Australiassa, Turkissa ja Indonesiassa. Protesteihin on osallistunut yhteensä tuhansia ihmisiä.

Muun muassa EU, YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon ja Britannian pääministeri Gordon Brown ovat vedonneet verenvuodatuksen lopettamiseksi.

Israelin viikon kestänyt hyökkäys Gazaan on vaatinut jo yli 480 palestiinalaisen hengen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.