Israelilaismedia: Israelin viisukappale saatetaan hylätä – EBU tarkistaa sanoitukset

Euroviisujen ympärillä on ollut paljon kohua tänä vuonna.

Euroopan yleisradiounioni EBU on jo vahvistanut, että Israel saa osallistua Euroviisuihin. Useat maat ovat vaatineet Israelin sulkemista viisujen ulkopuolelle Israelin ja äärijärjestö Hamasin välisen sodan vuoksi. 

Nyt viisukohuun on tullut uusi käänne. Israelin viisukappale October Rain saatetaan hylätä poliittisen sanoman vuoksi, uutisoi israelilaismedia Ynet. Lehden mukaan EBU tutkii parhaillaan huolellisesti kappaleen sanoituksia ja prosessi on lehden mukaan hyvin luottamuksellinen.  

Israelin viisuedustaja Eden Golanin kappale piti julkaista jo viime viikolla. Lehden mukaan kappaleen julkaisua siirrettiin siksi, että EBU pyysi saada tarkistaa kappaleen sanoitukset, ettei se sisällä poliittisia kannanottoja.  

Lähteet ovat kertoneet Ynetille, että EBU aikoo hylätä kappaleen. Israelin yleisradioyhtiö on ilmoittanut, ettei kappaleen sanoitus tule silti muuttumaan.

Euroviisuihin keskittyneen Wiwibloggs-sivuston mukaan Israel vetäytyisi kokonaan toukokuun Euroviisuista, jos EBU ei hyväksy maan kisakappaleen sanoituksia.

EBU ei ole vielä kommentoinut asiaa. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä HS.

Euroviisut ovat tänä keväänä Ruotsin Malmössä ja suomea edustaa Windows95man. EBU vastaa Euroviisujen järjestelyistä ja tekee päätökset siitä, mitkä TV-yhtiöt osallistuvat Euroviisuihin. 

Lue myös:

    Uusimmat