Isomäen valtasi hekumallinen Ässät-hurmos – tästä juhlinnasta ei ollut tulla loppua

Ässät käynnisti infernaaliset voitonjuhlat Isomäen hallissa 2:54
Ässät käynnisti infernaaliset voitonjuhlat Isomäen hallissa.

Ässät kaatoi TPS:n maalein 2–1 SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa. Voitto sai täpötäyden Isomäen jäähallin yleisön ratkeamaan riemuun, jollaista Porissa ei ole hetkeen nähty.

Voit katsoa videon tunnelmista pääkuvan paikalla olevalta videolta.

TPS:n Teemu Kivihalme oli torstaina todella lähellä hiljentää porilaisyleisön metelin tämän kauden osalta. Hän vei TPS:n kolmannen erän alun 1–0-maalillaan johtoon, kiinni jääkiekkoliigan puolivälieräpaikkaan.

Ässien Derek Barach kuitenkin räjäytti Isomäki-areenan mylvintään, jota ei ole kuultu Porissa hetkeen. Se oli kuitenkin vain esimakua tulevasta, kun kapteeni Jesse Joensuu ohjasi Aleksi Heimosalmen siniviivavedon sisään.

Ottelu päättyi Ässien 2–1-voittoon, ja porilaiset jatkavat kauttaan puolivälierissä Tampereen Ilvestä vastaan pudotettuaan TPS:n jatkosta voitoin 2–1.

– Tiesimme, että TPS:aa vastaan meidän on pystyttävä aivan parhaimpaamme. Kolmannessa erässä kun jännitti, yritin vain psyykata joukkuetta, että kun antaa taklauksia ja laukauksia, se riittää, Joensuu totesi.

Ässien ensimmäisen pudotuspelikierroksen yleisöennätys meni jälleen uusiksi. Loppuunmyyty Isomäki-areena veti 6 150 katsojaa.

– Kun yleisö tuolla tavalla mylvii, ei TPS-pakin ole kiva hakea kiekkoja kulmasta, Joensuu kiitteli ennätysyleisön merkitystä.

Juhlat jatkuivat hyvän tovin ottelun päätyttyä. TPS-päävalmentajan Jussi Ahokkaan tullessa C Moren haastatteluun Ässien pelaajat olivat vielä jäällä ottamassa yleisöään. Kaikesta näki, että Porissa pudotuspelikevään jatkuminen maistuu makealta.