Isoimmat puolueet eivät kannata esitystä korkovähennyksen poistosta

Mikään kolmesta suurimmasta puolueesta ei ole suoraan valmis poistamaan asuntolainojen korkovähennystä valtiovarainministeriön esittämällä mallilla.

Keskusta sanoo kaipaavansa kunnollista selvitystä vähennyksen vaikutuksista, ennen kuin siihen oltaisiin valmiita puuttumaan. SDP puolestaan haluaa säilyttää vastakin asuntolainojen korkovähennysoikeuden, mutta on valmis tekemään siihen jonkinlaisia muutoksia.

Kokoomus olisi valmis harkitsemaan vähennysoikeudelle esimerkiksi ylärajaa tai rajoituksia vähennysoikeuden ajalliseen kestoon.

SDP ja keskusta ovat samoilla linjoilla myös siitä, että työryhmän ehdotukset veisivät Suomea liiaksi kohti tasaverotusta. SDP:n mielestä verotuksen painopisteen siirtäminen pois työn verotuksesta on sinänsä hyvä ehdotus, mutta työveroalen korvaaminen kulutusveroja kiristämällä johtaisi tasaverotukseen.

Keskusta sanoutuu irti niin voimakkaasta siirtymisestä kohti tasaverotusta kuin mihin verotyöryhmän esitykset johtaisivat. Esimerkiksi energiaverotuksen kiristys kurittaisi pienituloisia samalla kun voimakas ansiotulojen verotuksen kevennys hyödyttäisi isotuloisia.

Kokoomus kannattaa verotuksen painopisteen siirtämistä kulutuksen verottamiseen, mutta voisi harkita esimerkiksi arvonlisäveron kompensoimista pienituloisille etuisuuksien korotuksilla.

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun juttu

Lue myös:

    Uusimmat