Iso kimppakämppä opiskelijoille – miten suhtautuu Kela?

Suuren asunnon vuokraaminen monelle ihmiselle kuulostaa hyvältä, sillä edulliset yksiöt ovat kiven alla. Mutta asumistuen menettämisen pelossa moni ei uskalla lähteä vuokraamaan isoa kimppakämppää. Pelko on kuitenkin aiheeton.

Oma asunto, vuokra-asunto, solukämppä – vähemmästäkin menee opiskelijan pää pyörälle. Pienet asunnot menevät kuin kuumille kiville ja moni epäröi vuokrata yksiötä suurempaa asuntoa Kelan suhtautumisen pelossa. On kuitenkin mahdollista vuokrata isompikin kämppä ja asuttaa se monella vuokralaisella.

Kela maksaa asumistukea pienikokoisille ruokakunnille. Samaan ruokakuntaan kuuluvat samassa asunnossa pysyvästi asuvat henkilöt, jolloin asumistuki maksetaan heille yhteisesti. Vaikka henkilöillä ei olisi yhteistä taloutta, he muodostavat yhteisöruokakunnan, jos asunnon vuokraus on tapahtunut yhteisellä vuokrasopimuksella.

Miten asumistuki saadaan kaikille asukkaille erikseen?Lue artikkeli kokonaisuudessaan Jokakodin Ajankohtaista-osiosta!


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: Kela

Kuva: Colourbox

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja