Mainos

Kuvat: Iso kallionlohkare tippui moottoritien kylkeen Salossa

Iso kallionlohkare tippui tien laitaan Turun ja Helsingin välisellä E18-moottoritiellä viime yönä.

Liikenneviraston Turun liikennekeskuksesta kerrotaan, että suuri kivenlohkare vaurioitti moottoritien kaidetta Salon Muurlan kohdalla. Kivi tippui Turusta Helsinkiin matkalla olevien kaistan viereen.

– Puhutaan useiden kuutioiden kokoisesta kivestä. Se irtosi kalliosta puolen yön paikkeilla ja upposi maahan tien viereen. Pienempiä kiviä ropisi moottoritielle, mutta onneksi silloin yöllä ei ollut liikennettä lähes yhtään, kertoo Turun liikennekeskuspäällikkkö Juha Alikoivisto

Päivällä kaivinkoneen kokoista lohkaretta siirrettiin ammattilaisten toimesta. Kuva: Tieyhtiö Ykköstie Oy

Kallio tutkintaan

Alikoiviston mukaan pienemmät kivet saatiin siivottua tieltä jo aamuyöllä. Tänään moottoritietä hallinnoiva yksityinen tieyhtiö aikoo tutkia kallion. 

– Aamupäivällä ammattilaiset tutkivat kallion ja mikä irtoamisen aiheutti, vahvistaa tieyhtiö Ykköstie Oy:n toimitusjohtaja Jouni Puuppo MTV Uutisille.

– Tutkitaan joudutaanko kalliota poistamaan kyseisestä kohtaa, vai mikä kiven irtoamisen aiheutti, kuvailee Alikoivisto.

Kiven irtoaminen tapahtui yksityisen tieyhtiön omistamalla tiealueella. Moottoritien osa on siitä kohtaa vuokrattu valtiolle ja täten tieyhtiö vastaa kivestä, valottaa Liikenneviraston Alikoivisto.

Tieyhtiö Ykköstien toimitusjohtaja Puuppo kertoo, että kallioleikkaukset tarkastetaan tieyhtiön toimesta säännöllisesti. 

– Silloin tällöin kallioista jotain irtoaa. Lämpötilavaihteluilla on yllättävä voima. Säännöllisesti kallioita tarkastetaan ja erityisesti tällaisten tapauksien yhteyssä paikka tutkitaan.

Alennettu nopeus moottoritiellä

Muurlan tunnelien kohdalla oli aamulla alennettu nopeusrajoitus kiven irtoamisen vuoksi. 

– Vasta kun saadaan varmuus siitä, mikä kiven putoamisen aiheutti, moottoritien rajoitus nostetaan takaisin 100 kilometriin tunnissa. Korjaustöiden ajan on alennettu nopeus, Alikoivisto kertoo.

Tieyhtiön toimitusjohtaja Jouni Puupon mukaan kivi siirretään vielä tänään pois moottoritien vierestä.

Samassa paikassa on aikaisemminkin tippunut kivenlohkareita vaarallisen lähelle moottoritietä. 

– Paikalla on vahvistettu kalliota, tehty verkkoa ja näin, mutta kun sen kokoinen kivi irtoaa, sitä eivät mitkään verkot pidättele, Alikoivisto toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.