Iso-Arska palasi Terminaattorin rooliin – nyt hän paljastaa syyn

Kolmekymmentä vuotta sitten sai ensi-iltansa ensimmäinen Terminator-elokuva, jota tähditti itävaltalainen kehonrakentaja Arnold Schwarzenegger. Tulevaisuuteen sijoittuva toimintaelokuva valloitti katsomot ympäri maailman, ja terminaattoreista tuli käsite. 

Useat fanit pitävät James Cameronin ohjaamaa kahta ensimmäistä Terminator-elokuvaa ainoina oikeina. Cameron on kuitenkin antanut hyväksyntänsä Alan Taylorin ohjaamalle kyborgisaagan viidennelle osalle.

Myös Schwarzenegger vakuuttui tarinasta niin, että palasi läpimurtorooliinsa neljättä kertaa. Terminator Genisys sai Suomen ensi-iltansa perjantaina. 

– Genisys kunnioittaa ensimmäisten elokuvien ideologiaa ja visuaalisuutta. Kaikki suunnitelmat tekivät minuun suuren vaikutuksen. Tarina on hyvä, tiesin sen heti luettuani käsikirjoituksen. Siksi olin valmis palaamaan Terminaattorin rooliin, Schwarzenegger kertoi STT:lle Los Angelesissa. 

67-vuotias tähti on tehnyt vertaansa vailla olevan uran Hollywoodissa ja politiikassa. Kaikki sai kuitenkin alkunsa kehonrakennuksesta. 

– Onneksi olen pitänyt itsestäni huolta myös kovien kilpailuvuosien jälkeen. Palaan valkokankaalle kyborgina, jonka rooli on muuttunut vuosien saatossa. Nyt hän on ihmisten suojelija. Ulkoinen olemus on kuitenkin yhtä fyysinen kuin aiemminkin, sillä Terminaattorin sisäinen mekanismi ei muutu vuosien saatossa. Se sai minut tekemään paljon töitä tämän roolin eteen, kehonrakennuksen monikertainen arvokisamitalisti totesi. 

Muissa Genisyksen päärooleissa nähdään Emilia Clarke (Sarah Connor), Jason Clarke (John Connor) ja Kyle Reese (Jai Courtney). 

– Tiimimme oli loistava ja kaikki tekivät paljon töitä rooliensa eteen niin fyysisesti kuin henkisesti. Kaikki ottivat Terminaattorin tosissaan, eikä kyseessä ole ainoastaan vanhojen hyväksi todettujen osien uudelleenkuvaus. Tämä tiimi löysi tavan jatkaa tarinaa tavalla, joka on valmis elämään itsenäisesti, Schwarzenegger kiittää. 


Arnold ja Terminaattorit 

- Arnold Schwarzenegger syntyi Itävallassa heinäkuussa 1947. 

- Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kehonrakentajista. 

-Aloitti elokuvauransa 1970-luvulla, 1982 läpimurtoelokuva Conan - Barbaari. 

-Toimi Kalifornian kuvernöörinä 2003-2011. 

-Nousi supertähdeksi nimiroolista Terminator-elokuvassa 

-Terminator - Tuhoaja, 1984. Ohjaus: James Cameron. 

-Terminator 2: Tuomion Päivä, 1991. Ohjaus: James Cameron. 

-Terminator 3: Koneiden kapina, 2003. Ohjaus: Jonathan Mostow. 

-Terminator Genisys,  2015. Ohjaus: Alan Taylor. 

-Schwarzenegger ei esiinny sarjan neljännessä osassa Terminator Pelastus (2009, ohjaus: McG). 


Sekoitus vanhoja Terminaattoreja 

Useat elokuvien jatko-osat ratsastavat vanhojen menestyksellä. Schwarzeneggerin mielestä pelko on tällä kertaa turha. 

– Tarina on uusi ja muuttunut. Voin luvata, että elokuva kantaa alusta loppuun. Oma roolini on sekoitus kaikkia vanhoja Terminaattoreja. T-800 on voimakas kyborgi, joka pystyy aiheuttamaan paljon tuhoa mutta samanaikaisesti suojelemaan ihmisiä vastaavilta koneilta. 

Nyt tehtävä on suojella Sarah Connoria. 

– Minun roolihahmoni ohjelmoidaan aina uuteen tehtävään, aivan kuten näyttelijöilläkin. 

Terminator-elokuvat ovat menestyneet ympäri maailman, Schwarzeneggerin yllätykseksi. 

– Kun kolmekymmentä vuotta sitten teimme ensimmäistä osaa, ei minulla käynyt edes mielessä, että sille tehtäisiin jatkoa. Nyt teimme viidennen elokuvan, joka on alusta loppuun täynnä toimintaa. T2 oli aikoinaan aikaansa edellä, ja me halusimme saavuttaa saman fiiliksen nyt. Mielestäni onnistuimme siinä erittäin hyvin.  

Lue myös:

    Uusimmat