Iskun tulos kohtuullinen

Lahtelaisen Isku Konsernin viime vuoden liikevaihto oli 1,31 miljardia markkaa, missä oli kasvua edellisvuoteen 4,5 prosenttia. Tilikauden voitto oli 21 miljoonaa, kun se edellisvuonna oli 28 miljoonaa markkaa.

Kotimaassa Iskun eri toimialojen vuosi oli suotuisa huonekalualan kovassa kilpailutilanteessa. Julkiskalusteiden sekä Isku Keittiöt Oy:n tuotteiden kysyntä kasvoi viime vuonna voimakkaasti. Myös levyteollisuuden kysyntä pysyi vahvana ja kannattavuus kohtuullisena.

Isku aloitti Ruotsissa jo kaksi vuotta sitten toimintojensa rakenteellisen uudistuksen Isku Svenska AB:n kannattavuuden kohentamiseksi. Ruotsin ja Suomen julkiskalusteiden mallistot yhdenmukaistettiin. Tästä huolimatta Isku Svenska AB:n tulos oli tappiollinen. Ruotsin yhtiöllä on edessään kova haaste nostaa Isku-merkin tunnettuisuutta ja tuotteiden menekki Skandinavian markkinoiden suurimpien kilpailijoiden tasolle.

Isku Teollisuuden tuotantolaitoksilla on henkilökuntaa noin 1100, joista on Suomessa yli 850, Ruotsissa lähes 150 ja Virossa miltei sata. Koko konsernin palveluksessa on noin 2200 henkilöä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja