Iskelmälaulaja Jani Wickholm tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta

Jani Wickholm tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

Iskelmälaulaja Jani Wickholm sai tuomion Keski-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta. Wickholm tuomittiin 45 päivän ehdolliseen vankeuteen ja sen lisäksi hän sai 20 päiväsakkoa, joka tekee laulajan tuloilla 120 euroa. Wickholm määrättiin suorittamaan valtiollinen rikosuhrimaksu 80 euroa ja korvaamaan päihdetutkimuskustannukset 42 euroa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Wicholm ajoi henkilöautoa humalassa 13. tammikuuta ja suistui lumihankeen Metsä-Piesalantiellä Petäjävedellä. Wicholmin veren alkoholipitoisuus oli ollut ajon jälkeen 1,61 promillea. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea. Wickholm tunnisti teon, mutta kiisti tahallisuuden.

Wickholm kertoi kuulusteluissa, että hän oli illanvietossa edellisenä iltana ja tullut siellä pahoinpidellyksi. Wickholm päätti poistua 13 kilometrin päähän kotiinsa metsätietä pitkin. Laulaja kertoi nauttineensa illan aikana olutta ja muutamia snapseja jaloviinaa, eikä tuntenut itseään päihtyneeksi.

– Join noin 4 kpl 0,33 litran tölkkiä keskiolutta ja 4 ryyppyjä jaloviinapullosta. Olin syönyt todella huonosti sinä päivänä, En tiedä monenko aikaan lähdin kaverini luota, minun piti päästä kotiin. Tuli pientä sanaharkkaa kaverini kanssa, Wickholm kertoi kuulusteluissa.

Wickholm tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta myös vuonna 2019.


Lue myös:

    Uusimmat