Mainos

Isiksellä uusi venäjänkielinen propagandakanava taistelijoiden värväämiseksi

Isis pyrkii yhä ammattimaisemmin tavoittamaan venäjänkielisiä. Äärijärjestö on hiljattain luonut uuden venäjänkielisen sosiaalisen median kanavan Furat Median. 

Kanavalla on profiilit Twitterissä, Facebookissa ja blogipalvelu Tumblrissä. Kanavan kautta Isis julkaisee venäläisten taistelijoiden tekemää propagandamateriaalia sekä arabian ja englannin kielestä käännettyjä videoita.

Kanava on syntynyt muutamia viikkoja sitten ja sen kautta äärijärjestö kertoi esimerkiksi perustaneensa maakunnan Pohjois-Kaukasiaan kesäkuun lopussa.  

Furat Median päätehtävä on värvätä uusia venäjänkielisiä taistelijoita Venäjältä, erityisesti Pohjois-Kaukasiasta sekä entisistä Neuvostoliiton maista. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on arvioinut, että parhaillaan noin 2000 Venäjän kansalaista on äärijärjestön taistelijoina Syyriassa ja Irakissa. 

Free Radio Europen mukaan venäjänkielisten Syyriassa sotivien taistelijoiden levittämässä propagandassa ei sinällään ole mitään uutta. Ensimmäiset venäjänkieliset propagandakanavat luotiin jo vuoden 2012 lopussa.

Isisin venäjänkielinen siipi on kuitenkin vahvistanut rooliaan ja sen propagandatoiminta on muuttunut yhä ammattimaiseksi.  Isis on tavoitellut venäjänkielisiä muslimeja myös lehdillä.

Vaikka Isis-myönteisiä tilejä on poistettu Twitteristä ja Facebookista, äärijärjestön levittämä materiaali on laajaa. Yhdysvaltalainen Brookings-instituutti arvioi vuoden 2014 lopussa, että Isisin kannattajilla on yli 46 000 tiliä, joilla on yli 1000 seuraajaa.

Myös venäjänkielinen Furat-kanava on joutunut viranomaisten syyniin ja sen venäläisen sosiaalisen median VKontakten tili on suljettu.

Tapauksesta uutisoi esimerkiksi The Guardian.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.