Mainos

Isis-murhista epäillyt veljekset kiistävät yhä teot: "Tutkinta on arassa vaiheessa"

Isis-murhista epäiltyjen irakilaisveljesten kuulustelut eivät ainakaan toistaiseksi ole tuoneet läpimurtoa. 23-vuotiaat kaksosveljekset kiistävät edelleen syyllistyneensä joukkomurhaan.

– Kukaan ei ole tunnustanut, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jari Räty keskusrikospoliisista.

Krp epäilee veljeksiä yhdestätoista terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta Irakissa kesäkuussa 2014. Heidän epäillään murhanneen terroristijärjestö Isisin jäseninä yksitoista aseetonta ja puolustuskyvytöntä kadettia.

Isis surmasi Camp Speicherin joukkomurhassa jopa 1700 shiialaista sotilasta Tikritin kaupungissa Irakissa.  Isis teki joukkoteloituksesta propagandavideon, joka on ollut esillä internetissä.

Video on yksi tärkeä osa KRP:n hallussa olevasta näytöstä. Videolla Isisin joukot ampuvat maassa makaavat sidotut sotilaat. Videolla osa Isisin miehistä on ilman kasvonaamiota, osa on naamioituneena. KRP ei ole kertonut, ovatko epäillyt irakilaisveljekset tunnistettavissa videolta.

"Tutkinta on arassa vaiheessa"

Isis-murhien tutkinta jatkuu nyt normaalisti kuulusteluilla ja näytön keräämisellä.

– Koska tekopaikka on Irak, pyrimme koko ajan saamaan tietoa Irakista ja Irakin viranomaisilta siitä, mitä on tapahtunut, Räty sanoo.

Räty ei tutkinnallisista syistä johtuen kommentoi sitä, onko KRP:stä jo lähtenyt tai pian lähdössä tutkijoita Irakiin. 

– Tutkinta on arassa vaiheessa. Epäiltyjen lisäksi kuulemme vielä henkilöitä Suomessa, Räty kertoo.

Irakilaismiehet tulivat Suomeen syyskuussa. Poliisi pääsi miesten jäljille omien tutkimustensa kautta ja yhteistyössä suojelupoliisin kanssa.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi veljekset runsaat kaksi viikkoa sitten todennäköisin syin epäiltynä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.