Tuore isä jakoi kuvan synnytyssalista tuttaville – taustalla vaimoa ommeltiin kasaan: "Tunsin oloni täysin nöyryytetyksi"

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat

Sophea olisi halunnut näyttää läheisilleen synnytyksestään vain täydellisen kauniita kuvia. Kun hänen miehensä sitten lähetti työpaikalleen kuvan Sopheasta juuri synnyttäneenä ja hikisenä, nainen tajusi jotakin tärkeää itsestään.

Kun Sophea Manzl sai synnytyksen jälkeen onnitteluviestin miehensä kollegalta, hän oli hämmentynyt. Pian totuus viestin syystä paljastui – eikä Sophea pitänyt siitä lainkaan.

– Heräsin upeilta puolen tunnin unilta, jotka tuntuivat ihanilta, koska olin synnyttänyt 40 tunnin ajan, ja hymyilin tuoreelle tyttövauvalleni. Kun ihailin häntä, tarkistin, onko puhelimeeni tullut tärkeitä viestejä. Olin saanut viestin mieheni kollegalta: "Onnittelut, tyttö on niin kaunis", Sophea muistelee Kidspot-sivustolla.

Australialainen Sophea joutui hämmennyksen valtaan. Mistä vieras nainen tiesi, että parin lapsi oli nyt syntynyt? Entä mistä tämä tiesi, miltä lapsi näyttää?

Kun Sophea kysyi asiasta mieheltään, tämä kertoi lähettäneensä "koko työyhteisölleen muutaman kuvan".

"Koin olevani täysin näytillä ja nöyryytetty..."

Sophea kertoo raivostuneensa. Hän katsoi kuvat, jotka mies lähetti.

– Koin olevani täysin näytillä ja nöyryytetty. Kuvat oli otettu heti, kun tyttömme syntyi, minä makasin edelleen sairaalasängyssä ja kirurgi ompeli minua edelleen kasaan, Sophea kuvailee.

– En normaalisti välitä, mitä ihmiset ajattelevat, mutta tuo tuntui siltä kuin jotakin hyvin yksityistä olisi ajettu suuren ihmismäärän kanssa.

Olisi halunnut mieluummin "upean somekuvan"

Sophea oli ajatellut julkaista lapsestaan ihanan kuvan, johon on ehtinyt tälläytyä.

Sophea synnytyksen jälkeen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– "Lähetin sen, koska olin niin ylpeä sinusta ja tytöstämme, ja näytätte molemmat upeilta", mieheni sanoi, joten miksi olin niin järkyttynyt ja tietoinen siitä, miltä näytin? Siis tietenkin olin jo tunteikkaassa tilassa, kun olosuhteet otetaan huomioon, Sophea sanoo.

Raskautensa aikana Sophea oli rakastanut tutkia vauvakuvia ja somekuvia, joissa esitellään tuore lapsi maailmalle. Kaikille kuville oli yhteistä se, että ne olivat virheettömiä ja siloteltuja.

– Kuvat olivat upeita, äidit olivat upeita. Kaikki näytti täydelliseltä, ei vähemmältä kuin ammattimaisella tavalla tyrmäävältä. Tuossa hetkessä olin surullinen, koska koin, etten näytä kauniilta. Ei [mieheni lähettämä] kuva ollut synnytyskuva, jonka halusin, jota suunnittelin ja jota olin niin kovasti ajatellut, Sophea kuvaa.

– En saanut valita täydellistä asua ja hattua vauvalleni, tai edes käydä suihkussa ja pestä kasvojani. Osa minusta oli huolissaan siitä, että ihmiset ajattelisivat minun näyttävän siltä, etten hallinnut synnytystä hyvin.

"Kun nyt sanon nämä asiat ääneen, ne kuulostavat naurettavilta"

Kun aikaa kului, Sophea alkoi kuitenkin ihmetellä omaa reaktiotaan.

– Mutta miksi hitossa millään tästä pitäisi olla merkitystä? Kun nyt ajattelen, mitä tuolloin tunsin, ja kun sanon nämä asiat ääneen, ne kuulostavat naurettavilta. Miksi olin tuolla hetkellä niin itsetietoinen? Minulle oli syntynyt pakkomielle täydellisestä, "Instagram-kelpoisesta" kuvasta ja tyylikäistä kuvista, että koko asian ydin meni minulta ohi, Sophea kuvailee.

– Olin liian huolissani siitä, että ihmiset ihmettelisivät, miksi minulle tehtiin keisarileikkaus enkä synnyttänyt "luonnollisesti". Mutta arvatkaa mitä... Millään tuosta ei ole enää mitään väliä minulle. Olin juuri synnyttänyt 40 tuntia. Sellainen pomo-äiti ja nainen olen.

"Nyt kiitän aviomiestäni"

Sophea haluaisikin kaikkien äitien olevan ylpeitä itsestään synnytyksen jälkeen. Sillä, miltä synnyttäjä näyttää, ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on, että hän on juuri tuonut maailmaan uuden elämän.

– Älä teeskentele, että siinä on aina glamouria, koska ei helvetissä ole ja olet todellinen supersankari, koska synnytit vauvan, Sophea sanoo.

– Joten nyt kiitän aviomiestäni. Kiitos, ett näit, millä oikeasti on väliä tuossa hetkessä, että jatkuvasti kerroit minulle, miten kaunis olen ja että olit niin ylpeä meistä, oli tilanne sitten mikä tahansa.

Sophea ymmärsi viimein miehensä nähneen kuvassa yksinkertaisesti pelkkää rakkautta – ei verta, hikeä tai varsinkaan mitään noloa.

– Tuo hetki oli raaka, se oli aito, ja tuo kuva, jota kerran pidin nöyryyttävänä, on nyt kaikkein kaunein kuva, jota vaalin ikuisesti.

Lue myös:

    Uusimmat