Mainos

IS: Venäläisäitejä puolustavalla Bäckmanilla oma huoltajuuskiista

Venäläisäitejä puolustavalla Helsingin yliopiston dosentilla Johan Bäckmanilla on ollut huoltajuuskiista venäläistaustaista naista vastaan, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Bäckman on yrittänyt viedä naiselta heidän lapsensa huoltajuuden vuosia jatkuneessa oikeuskäsittelyssä.

Lehden siteeraamien Helsingin käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Bäckman seurusteli Suomeen Neuvostoliitosta vuonna 1990 muuttaneen naisen kanssa 2000-luvun alussa. Nainen synnytti tytön vuonna 2004, suhde Bäckmaniin oli kuitenkin loppunut ennen lapsen syntymää.

Helsingin käräjäoikeus antoi lapsen huoltajuuden äidille vuonna 2006. Vuonna 2007 Bäckman haki lapsen huoltajuutta itselleen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Oikeus totesi vuonna 2008, että lapsi jää äidilleen.

Ilta-Sanomien mukaan asiaa käsiteltiin vielä Itä-Suomen hovioikeudessa vuonna 2010, jossa huoltajuus säilyi äidillä. Asiaa käsiteltiin vielä viime vuonna Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa ja Itä-Suomen hovioikeudessa.

Lapsi ja äiti asuvat nykyisin Italiassa.

Bäckman on esiintynyt Venäjällä naisten ja lasten puolustajana. Bäckman on väittänyt venäläismediassa, että "Suomessa on virallinen suositus, jonka mukaan venäläisäideiltä pitää ottaa lapset huostaan, koska Venäjällä valtio muka suosittelee lasten lyömistä. Äiti syyllistyy siis rikokseen. Hän on syyllinen, koska hän on venäläinen."

Venäläismediassa on myös väitetty, että suomalaiset sosiaalityöntekijät saisivat palkkion huostaan otetuista lapsista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.