Mainos

Bäckman pehmenteli sanomisiaan - "sanotaan kun kysytään"

Kohudosenttina tunnettu Johan Bäckman on tänään pehmennellyt puheitaan Venäjän ja Suomen välisestä lapsikiistasta. Dosentti Bäckman kommentoi asiaa Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Venäläisissä medioissa lausuntoja antanut Bäckman on aiemmin todennut muun muassa, että venäläisäitinä oleminen olisi rikos Suomessa. Nyt Bäckman perusteli puheitaan muun muassa venäläisten keskusteluohjelmien räväkkyydellä.

– Ensinnäkin sanotaan, kun kysytään. Jos tarjotaan mahdollisuus puhua asioista, silloin puhutaan niistä ja rehellisesti. Tietenkin konteksti on yleensä ollut räväkkä. Venäläiset keskusteluohjelmat ovat hirveän räväköitä, Bäckman sanoi Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

– Toisaalta ajatus siitä, että Suomessa on rikos olla venäläinen äiti niin, jos nyt kuuntelee venäläisten äitien omia kertomuksia ja kokemuksia, kyllähän se siltä vaikuttaa aika monessa tilanteessa, hän jatkoi.

Arvio: Kiista tuskin johtaa mihinkään suurempaan

Juontajat tiukkasivat Bäckmanilta, onko venäläisäitinä oleminen todella rikos vai tuntuuko ainoastaan siltä. Lisäksi Bäckmanilta kysyttiin hänen puheidensa motiiveista ja onko hän julkisuuspyrkyri. Bäckman kiisti haastattelussa saavansa aihepiiristä puhumisesta suurta iloa.

– Suomi rikkoo järjestelmällisesti lapsen oikeuksia. Se on mielestäni ihan selvä asia ja se on näkynyt venäläisäitien kohtelussa. Venäläiset äidit, jotka ovat joutuneet kaltoin kohdelluksi Suomessa, ovat kertoneet näistä asioista itse omalla naamallaan. Lausuntoni ovat ainoastaan taustoitusta tähän asiaan, Bäckman sanoi.

Bäckman on esiintynyt Venäjällä näkyvästi uutisohjelmissa. Esimerkiksi eräässä venäläisessä keskusteluohjelmassa hän on väittänyt näin: "Suomessa on virallinen suositus, jonka mukaan venäläisäideiltä pitää ottaa lapset huostaan, koska Venäjällä valtio muka suosittelee lasten lyömistä. Äiti syyllistyy siis rikokseen. Hän on syyllinen, koska hän on venäläinen."

Bäckman kiisti Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelman haastattelussa saavansa Venäjän hallinnolta rahallista tukea.

– Tietenkään en saa mitään palkkiota Venäjän hallinnolta, hän kuittasi.

Lapsikiista on noussut Suomessa ja Venäjällä ministeritason kommentoitavaksi. Juontajat kysyivät Bäckmanilta, kumman puolella hän olisi, jos maiden välille tulisi aseellinen selkkaus. Bäckman arvioi, että kiista ei johda mihinkään suurempaan.

– Tässähän on kyse tavallaan seurauksesta siihen, että Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat hyvin läheisiä, hän arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.