Mainos

IS: Vastaanottobisneksessä mukana useita liikemiehiä

Vastaanottokeskuksliiketoiminnassa ovat mukana kaupunkien ja järjestöjen lisäksi useat yksityishenkilöt, kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomat selvitti mitkä tahot vuokraavat kiinteistöjä turvapaikanhakijoiden vastaanottopalveluihin.

Vastaanottokeskuksia on perustettu Suomeen tiuhaan pakolaiskriisin myötä. Marraskuun alussa Suomeen oli tullut Maahanmuuttoviraston laskelmien mukaan noin 26 000 turvapaikanhakijaa. 

Ilta-Sanomien selvityksen mukaan esimerkiksi Etelä-Karjalassa Konnunsuon vankilassa toimivan Joutsenon vastaanottokeskuksen omistaa jyväskyläläinen Royal House Oy, jonka taas omistaa kiinteistösijoittaja Tapani Rautiainen. 

Rautiaisen omistama konserni teki lehden mukaan yli kahdeksan miljoonaa euroa voittoa viime vuonna. Rautiainen kertoo kuitenkin lehdelle, että vastaanottokeskus ei ole ollut huikea bisnes.

– Kyseessä on vanha kiinteistö, johon on pitänyt tehdä hirveästi remontteja.

Ilta-Sanomien selvityksen mukaan vastaanottokeskukselle tilat on vuokrannut myös Lapissa Hullun Poron omistaja Päivikki Palosaari ja turkulainen pikavippifirmakaupoilla rikastunut Tim Olin. Lisäksi mobiilialalla toimivan Jonglan perustaja Arto Bromanin yhtiöt ovat vuokranneet SPR:lle tiloja. 

Lehden mukaan kaupunkien ja järjestöjen lisäksi vastaanottokeskukselle tiloja on vuokrannut myös sosiaali- ja terveydenhuollon palveluyhtiö Luona. 

Lehti muistuttaa, että Maahanmuuttovirastolla on yleensä sopimus pelkästään toiminnan ylläpitäjän, kuten Suomen Punaisen Ristin, kunnan tai yrityksen kanssa. Nämä tahot puolestaan vuokraavat tilat niiden omistajilta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.