Vastaamon toimitusjohtaja pimitti tietomurron yli 1,5 vuotta – sai nyt potkut, yritys aloittaa oikeustoimet

1:20
Vastaamo: Toimitusjohtajalle potkut – pimitti tietomurron yli puolitoista vuotta.

Tietomurron kohteeksi joutuneen psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtaja tiesi yrityksen palvelimille tehdystä tietomurrosta yli puolentoista vuoden ajan, mutta ei kertonut asiasta eteenpäin. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Vastaamon julkaiseman tiedotteen mukaan psykoterapiakeskuksen toimitusjohtaja Ville Tapio on vapautettu tehtävistään.

Yhtiö kertoo saaneensa selville, että potilastietojen varastamiseen johtanut tietomurto on tapahtunut todennäköisesti marraskuussa 2018. Yhtiöön on kuitenkin kohdistunut myös toinen tietomurto maaliskuun puolivälissä vuonna 2019.

Yhtiön mukaan vaikuttaa ilmeiseltä, että yhtiön toimitusjohtajana työskennellyt Ville Tapio on ollut tällöin tietoinen tietomurrosta ja saanut tietoonsa Vastaamon tietoturvapuutteet. 

Yhtiön nykyiselle hallitukselle tai pääomistajalle ei ole kuitenkaan yhtiön mukaan kerrottu maaliskuun 2019 tietomurrosta eikä yhtiön järjestelmissä olleista tietoturvapuutteista.  

Laajempaan tietoon yrityksen keskuudessa tietomurto tuli viime syyskuun lopussa, kun kiristäjä lähestyi kolmea yrityksen työntekijää, yritys kertoo tiedotteessaan. Tämän jälkeen asiasta ilmoitettiin viranomaisille. 

Yhtiön tiedossa ei ole, että potilastietoja olisi varastettu marraskuun 2018 tietomurron jälkeen. Sen mukaan on kuitenkin mahdollista, että yksittäisiä tietoja on tarkasteltu tai kopioitu.

Vastaamon omistava Intera Partnetsin holding-yhtiö PTK Midco Oy on tiedotteen mukaan aloittanut siviilioikeudellisia toimenpiteitä, jotka liittyvät toukokuussa 2019 allekirjoitettuun yrityskauppaan Vastaamosta.

KRP:n rikosylikomisario Tero Muurman kertoo MTV Uutisille, ettei KRP:llä ole uutta tiedotettavaa Vastaamo-tietomurtoon liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja