IS: Uutuuskirja paljastaa: Venäjä soluttaa erikoisjoukkojen taistelijoita länteen

Ilta-Sanomien mukaan perjantaina julkaistavassa saksalaiskirjassa paljastetaan, että Venäjä soluttaa erikoisjoukkojen taistelijoita länteen.

Tunnetun saksalaistoimittajan Boris Reitschusterin perjantaina ilmestyvässä teoksessa Putins verdekter Krieg väitetään, että Venäjän solutetut erikoisjoukot ovat valmiudessa ja odottavat toimintakäskyä ryhtyäkseen lietsomaan levottomuuksia ja järjestämään sabotaaseja tärkeitä kohteita vastaan. 

IS:n mukaan kirja väittää toiminnan keskittyvän venäläisen systema-taistelulajin treenipaikkoihin, joissa solutustehtäviin valitut entiset sotilaat pitävät yhteyttä ryhmäänsä.

Putin-kriittinen Reitschuster pohjaa väitteensä näkemiinsä länimaisiin tiedustelupalveluraportteihin soluttautuneista. Kirjan väitteiden mukaan Putinin toiminnassa on selviä yhteyksiä tämän KGB-taustaan ja toimintaan itä-Saksassa kylmän sodan aikana.

Useita kirjoja nyky-Venäjästä kirjoittanut Reitshuster on työskennellyt uutistoimisto DPA:lle ja AFP:lle sekä toimi saksalaisen Focus-lehden Moskovan-toimiston johtajana vuosina 1999-2015.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja