Mainos

USA pyytänyt Suomelta apua Isisin vastaiseen taisteluun

Myös Suomi on saanut Yhdysvalloilta pyynnön osallistua Isisin vastaisen koalition työhön, vahvistaa apulaisosastopäällikkö Timo Kantola ulkoministeriöstä.

0:40

– Diplomaattikanavia pitkin on tullut pyyntö jossa käsitellään Isisin vastaista koalitiota eli kysymys ei ole pelkästään Isisin vastaisesta sotilaallisesta taistelusta vaan muistakin toimista, joita koalition puitteissa tehdään, Timo Kantola sanoo. 

– Ykistyiskohtiin en halua mennä. Pyyntö kattaa laajasti niitä tehtäviä, joita Isisin vastainen koalitio jo nyt tekee. Siellähän on terrorismiin, humanitaarisiin asioihin ja vierastaistelijoihin liittyviä kysymyksiä.  

Kantola muistuttaa, että Suomi on jo nyt mukana koalition työssä muun muassa kouluttamalla irakilaisjoukkoja Pohjois-Irakin Erbilissä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– En tiedä, onko kirje ollut samanlainen, mutta kyllä ne amerikkalaiset ovat meidänkin suuntaan kääntyneet, kertoi Kantola aiemmin IS:lle.

Aikaisemmin tänään ruotsalaislehti Expressen kertoi, että Yhdysvallat on pyytänyt Ruotsilta apua äärijärjestön vastaiseen taisteluun. Yhdysvallat on lähettänyt myös Norjalle samanlainen pyynnön. 

– Tiedustelussa on kyse osallistumisesta taistelulentoihin, logistiikkatuesta ja erikoisjoukoista, sanoo Norjan puolustusministeri Ine Eriksen Söreide uutistoimisto NTB:lle. 

Kamppailu Isisiä vastaan on tehostunut Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Viime viikolla Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi, että tavoitteena on Isisin tuhoaminen.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.