IS: Suomessa asuvaa venäläismiestä epäiltiin Wagner-ryhmän sotilaaksi – tutkinta alkoi huumetutkinnan yhteydessä

Tätä tukikohtaa tarjottiin Wagnerille Valko-Venäjällä – yksikään sotilas ei ole saapunut 1:16
Tätä tukikohtaa tarjottiin Wagnerille Valko-Venäjällä – yksikään sotilas ei ole saapunut

Eteläsuomalaisessa kaupungissa asuvaa venäläismiestä on epäilty Wagner-ryhmän sotilaaksi, kertoo Ilta-Sanomat

Mies oli herättänyt jo aikaa sitten poliisin kiinnostuksen, kun internetin avoimista lähteistä oli löytynyt hänen henkilötietojaan ja taisteluasuisia kuviaan.

Sittemmin miestä koskevan huumetutkinnan yhteydessä hänen puhelimensa ja tietokoneensa takavarikoitiin. Niistä löytyi keskusteluja, jotka vaikuttivat liittyvän palkka-armeija Wagnerin toimintaan, lehti kertoo. KRP aloitti tästä oman tutkintansa.

Malesialaisen matkustajakoneen pudottamisen aikaan Itä-Ukrainassa?

Heräsi epäily siitä, olisiko mies ollut Itä-Ukrainassa heinäkuussa 2014 malesialainen matkustajakoneen pudottamisen aikaan ja olisiko hänellä asiasta tietoja.

KRP ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että miehellä olisi ollut tietoa tai osuutta matkustajakoneen pudotukseen liittyen. Tutkinta päätettiin siten tuloksettomana maaliskuussa.

Tutkinnanjohtaja korostaa Ilta-Sanomille, että KRP selvitti ainoastaan miehen oletettuja tietoja matkustajakoneen pudottamisesta. Tässä tutkinnassa ei otettu kantaa siihen, olisiko mies syyllistynyt mahdollisesti muihin tekoihin.

Kuvia sotavarusteissa 

Mies kiisti poliisille sekä yhteytensä Wagnerin palkka-armeijaan että sen, että hän olisi ollut taistelemassa Itä-Ukrainassa tai missään muuallakaan heinäkuussa 2014. Ilta-Sanomien käyttämien ukrainalaislähteiden mukaan mies olisi liittynyt Wagner-joukkoihin vasta elokuusta 2014 alkaen.

Ilta-Sanomien mukaan miehen henkilötiedot ja useita hänen kuviaan sotilasvarusteissa on julkaistu muun muassa ukrainalaisella Myrotvorets-sivustolla, joka kertoo etsivänsä venäläisiksi palkkasotilaiksi tai sotarikollisiksi epäiltyjä taistelijoita.

Lue myös:

    Uusimmat