Mainos

IS: Saunakisassa kuolema lähellä jo vuosia

Kuolema on ollut lähellä löylyn MM-kisoissa jo vuosia, uutisoi Ilta-Sanomat. Useita kilpailijoita on esimerkiksi jouduttu elvyttämään sydänoireiden takia. Oksenteleville kilpailijoille on jouduttu antamaan lisähappea ja he eivät ole pystyneet puhumaan, vaan ovat vain korisseet.

Esimerkiksi vuonna 2007 naisten MM-finalisti, kolminkertainen maailmanmestari Natalia Tryfanava Valko-Venäjältä jouduttiin hakemaan saunasta pois, koska hän ei enää itse kyennyt tulemaan ulos. Aiemmin hän oli kieltäytynyt itse tulemasta pois tulikuumasta saunasta. Hänellekin jouduttiin antamaan lisähappea.

Kilpailijat ovat myös käyttäneet ihovoiteita, jotta iho kestäisi kuumuutta pitempään. Voiteet ovat kiellettyjä ja kisan järjestäjät pesivätkin finaalissa menehtyneen Vladimir Ladyzhenskin ihosta aikaisemmissa kilpailuerissä viime perjantaina vaseliinia pois. Ladyzhenski sai varoituksen.

Nelinkertaisen löylyn maailmanmestarin Leo Pusan mukaan vaseliinia on kuitenkin vaikea saada kokonaan ihosta pois ja jäämät voivat tukkia yhä ihoa aiheuttaen lämpöhalvauksen.

Lisäksi julkisuudessa on liikkunut arvailuja, että löylykilpailijat olisivat käyttäneet kipulääkkeitä kestääkseen kipua pidempään.

Yleisimmät käsikaupassa olevat ibuprofeenia ja asetyylisalisyylihappoa sisältävät särkylääkkeet (eli mm. Burana ja Aspirin) vähentävät munuaisten veronkiertoa ja munuaisten suodattaman nesteen määrää. Ne ovat siis hengenvaarallisia rasituksessa, jossa nestettä juodaan muutenkin vähän. Lisäksi ne voivat aiheuttaa verenvuotoa vatsassa ja suolistossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.