IS: Saksalaislehti analysoi Yle-kohua ja vertaa Sipilää Trumpiin

Saksalainen laatulehti Frankfurter Allgemeine Zeitung on antanut pääministeri Juha Sipilälle kyseenalaista julkisuutta koskien kohua tämän ja Ylen ympärillä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti vertaa sunnuntaina julkaistussa artikkelissaan Sipilää tammikuussa Yhdysvaltain presidentiksi nousevaan Donald Trumpiin. Lehden mukaan Sipilä ei Trumpin tapaan kestä kriittistä mediaa. Trump on esimerkiksi vaalikampanjassaan todennut hänen vastassaan olevan salaliitto, jossa ovat osallisina poliitikot ja media.

Saksalaislehden kirjoituksessa sanotaan Ylen olleen perinteisesti sosiaalidemokraattien vaikutuksen alaisena, ja keskustan ja kokoomuksen tahtoneen tähän pidemmän aikaa muutosta.

Lehti nostaa esille myös ohimennen Puolan, jossa on viikonloppuna järjestetty mielenosoituksia hallituksen median toimintaa ja sananvapautta rajoittavia linjauksia vastaan. Lehti korostaa, ettei Sipilän tapauksessa ole kyse samasta asiasta kun Puolan kyseenalaisissa linjauksissa. Se kuitenkin ilmaisee huolensa siitä, ettei Sipilä näytä erottavan yksityistä ja poliittista toisistaan, ja johtaa valtiota kuin yritystä.

Kohun arvioidaan järkyttävän Suomea, joka on tottunut olemaan ääripää sananvapautta kaventaneille ja mediaa valvoville maille.

0:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja