Mainos

IS: Päätös Wallinin esteellisyyskantelusta pikavauhtia

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka lupaa pikavauhtia selvityksen siitä, onko puolustusministeri Stefan Wallin (r.)toiminut tehtävissään esteellisesti.

Ilta-Sanomien haastattelema Jonkka lupaa selvittää kantelut Wallinista tavallista kiireellisemmällä aikataululla.

– Minusta tämä on sen luokan asia, että jos kantelussa on kysymys esimerkiksi ministerin esteellisyydestä, niin täytyy tietää mahdollisimman pian, onko ministeri ollut ja onko hän jatkossa esteellinen, Jonkka selvittää Ilta-Sanomille.

Wallinin asemaa ja mahdollista jääviyttä varuskuntien lakkauttamisesta alettiin selvittää, kun kävi ilmi, että Wallin kuuluu Uudenmaan prikaatin Killan Valtuuskuntaan. Ruotsinkielinen Uudenmaan prikaati Dragsvikissa säilyi leikkauksilta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen jätti tänään puolen päivän jälkeen kantelunsa Jonkalle. Lisäksi Jonkka arvelee, että kanteluita tulee lisää.

– Sitten katsotaan, mitä kantelussa on, ja mihin toimenpiteisiin pitää ryhtyä. Normaalisti seuraavaksi lähdetään hankkimaan selvityksiä, Jonkka selittää prosessin etenemistä Ilta-Sanomille.

Oikeuskanslerin mukaan päätöksen saamiseen kuluvaa aikaa on kuitenkin vielä vaikea arvioida.

– Tavallisesti prosessin ilmoitetaan kestävän neljästä kuuteen kuukauteen, mutta tässä on erinäisistä syistä varmasti intressi lyhyempään käsittelyyn asian luonteen vuoksi, Jonkka tähdentää.

Selvitykset ja päätös tulevat Jonkan mukaan olemaan aikanaan julkisia, ellei niitä vaadita julkisuuslain perusteella salaisiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.