Kolme perussuomalaisten kansanedustajaa lähtee ehdolle europarlamenttivaaleihin

Perussuomalaisten kolmen kansanedustajan lisäksi ehdolla asettuvat puolueen entinen kansanedustaja ja puolueen entinen puoluesihteeri.

Perussuomalaisten kansanedustajat Sanna Antikainen, Ari Koponen ja Sebastian Tynkkynen lähtevät ehdolle europarlamenttivaaleihin. Lisäksi ehdolle asettuvat puolueen entinen kansanedustaja Veikko Vallin sekä puolueen entinen puoluesihteeri Arto Luukkanen.

Antikainen, Koponen ja Tynkkynen ovat toisen kauden kansanedustajia. Tynkkynen on myös puolueen varapuheenjohtaja.

Antikainen on kotoisin Outokummusta, Koponen Tuusulasta ja Tynkkynen Oulusta.

Tamperelainen Vallin toimi kansanedustajana vuosina 2019–23. 

Järvenpääläinen Luukkanen toimi perussuomalaisten puoluesihteerinä vuosina 2021–23. Luukkanen on Helsingin yliopiston Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori.

– Neljä vuotta eduskunnassa ovat opettaneet, että jos haluaa vaikuttaa Suomen asioihin, se tapahtuu itse asiassa ensisijaisesti EU:sta käsin. Siellä määritetään suurimpaan osaan asioista jäsenmaan liikkumatila, ja sen jälkeen kansallinen parlamentti operoi tuon tilan sisällä, Tynkkynen sanoo perussuomalaisten tiedotteessa.

Tynkkysen mukaan perussuomalaisten tavoitteena on puolueen historian paras eurovaalitulos ja kolmen edustajan saaminen europarlamenttiin.

Tällä hetkellä perussuomalaisia edustavat europarlamentissa Teuvo Hakkarainen ja Pirkko Ruohonen-Lerner

Ruohonen-Lerner nousi europarlamenttiin viime vuonna, kun europarlamentaarikko Laura Huhtasaari siirtyi eduskuntavaalien jälkeen kansanedustajaksi Suomen eduskuntaan. Ruohonen-Lerner toimi europarlamentaarikkona myös vuosina 2015–19.

 

Lue myös:

    Uusimmat