IS: Olympiakomitean toisesta häirintätapauksesta epäilty mies väittää, ettei tiedä mistä on kyse

Jan Vapaavuori tunnusti suurimman virheensä Lehtimäki-kohussa – kertoi saaneensa"lisätietoja"siunaamansa varoituksen jälkeen 53:56
Jan Vapaavuori kertoi, että Olympiakomitea tutkii parhaillaan toistakin häirintätapausta.

Suomen Olympiakomitean toisessa häirintätapauksessa epäilty henkilö on Olympiakomitean valmennusasioiden parissa työskennellyt mies, kertoo Ilta-Sanomat.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki erosi jo asiattoman käytöksensä jäljiltä, ja Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoi torstaina lehdistötilaisuudessa, että Olympiakomitea tutkii toistakin vastaavanlaista tapausta.

Ilta-Sanomien mukaan kyse on tapahtumista viime kesänä käytyjen Tokion olympiakisojen yhteydessä. Asiattomasta käytöksestä on epäiltynä Olympiakomitean valmennusasioiden parissa työskennellyt mies, ja toisena osapuolena on nainen, joka on alihankintasuhteessa myynyt asiantuntijaosaamistaan Olympiakomitealle ja eräälle suurelle suomalaiselle lajiliitolle.

Ilta-Sanomat kuvaa naisen olevan asiantuntijaroolissaan useiden suomalaisten huippu-urheilijoiden taustahenkilö.

Miehen epäilty asiaton käytös on Ilta-Sanomien mukaan ollut luonteeltaan verbaalista. Naishenkilö raportoi asiasta Olympiakomitean lähikollegoilleen ja operatiiviselle johdolle, mutta koki jääneensä ilman vastakaikua.

Mies väitti Ilta-Sanomille, ettei hän tiedä, mistä on kyse, ja "oli asiasta täysin hämillään". Nainen ei kokenut tässä vaiheessa prosessia mielekkääksi ottaa asiaan julkisesti kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat