Jan Vapaavuorelta paljastus: Olympiakomiteassa toinenkin häirintätutkinta käynnissä

Jan Vapaavuori tunnusti suurimman virheensä Lehtimäki-kohussa – kertoi saaneensa"lisätietoja"siunaamansa varoituksen jälkeen 53:56
Jan Vapaavuori kertoi, että Olympiakomitea tutkii parhaillaan yhtä toistakin häirintätapausta.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoi torstaisessa lehdistötilaisuudessa, että Olympiakomitealla on parhaillaan käynnissä toinenkin sisäinen tutkinta.

Vapaavuori kertoi Olympiakomitean tutkivan parhaillaan yhtä toistakin mahdollista vastaavanlaista häirintätapausta.

– Minulla on tiedossa yksi tapaus laajasti ottaen tässä ympäristössä. Jokainen tapaus tutkitaan ja selvitetään perusteellisesti.

Käynnissä oleva tutkinta ei liity Mika Lehtimäen tapaukseen, eikä se ole tullut Olympiakomitean tietoisuuteen Lehtimäen tapauksen julkitulon jälkeen.

Vapaavuori kertoo, että Lehtimäen häirintätapaus on tarjonnut Olympiakomitealle tärkeitä oppeja vastaavanlaisia tapauksia ajatellen.

– Kun arvioi tällaisia tapauksia ja miettii, miten niihin pitäisi suhtautua, ei pitäisi luottaa pelkästään kirjalliseen dokumentaatioon, oli se sitten tehty kuinka hyvin tahansa. Pitää pyrkiä tarkemmin minkälaisia mietteitä ja tunnelmia eri puolilla on.

– En viittaa tällä mihinkään muuhun kuin siihen, että henkilökunnan piirissä on ollut aiemmin ehkä laajempaakin huolestuneisuutta, jota yksinkertaisesti emme ole tienneet, Vapaavuori sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat