IS: Näillä autoilla kansanedustajat ajavat – arvaatko, mikä on kokoomuslaisten suosikkimerkki?

4:32
Keskustan Antti Kaikkonen kertoi MTV Uutisille autoilustaan.

Ilta-Sanomien selvityksestä käy ilmi, että eduskunnan yleisimmät automerkit ovat Toyota ja Volvo. IS:n kyselyyn vastasi 102 kansanedustajaa.

Kovapalkkaisten kansanedustajien voisi kuvitella ajavan arvokkailla saksalaismerkeillä ja aina uusimmalla vuosimallilla. Ilta-Sanomien selvitys kuitenkin paljastaa, että Arkadianmäellä istuvien automieltymykset ovat hyvin pitkälti samanlaisia kuin muillakin suomalaisilla.

Suosituimmat automerkit selvitykseen vastanneiden kansanedustajien keskuudessa ovat Toyota (11 kpl), Volvo (11 kpl) aja Skoda (10 kpl). Seuraavat sijat ovat saksalaismerkkien hallussa, sillä Audeja ja Volkkareita oli yhdeksän kappaletta, Mersuja kahdeksan ja Bemareita kuusi.

Seitsemällä vastaajalla ei ollut autoa lainkaan. Autottomat edustivat demareita, vihreitä ja vasemmistoliittoa.

Keskustalaisten suosituin merkki on Volvo, kun taas kokoomuksen riveissä ajetaan eniten Skodalla. Perussuomalaiset suosivat Toyotaa ja Mersua, siniset Audia.

Vastanneista 85 kansanedustajaa ilmoitti ajavansa bensa- tai dieselautolla. Hybridiautoilijoita oli 10, kun taas täyssähköautolla ilmoittivat ajavansa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sekä kokoomuksen Eero Lehti. Kummallakin on Tesla Model S.

Vanhimmat autot löytyivät kokoomuksen Kaj Turuselta (Fiat Ducato, 2001) ja Pauli Kiurulta (Mazda 6, 2002) sekä keskustan Arto Pirttilahdelta (Mercedes-Benz C 220, 2003). Useampi kuin joku kolmas vastaaja ilmoitti ajavansa yli 10 vuotta vanhalla autolla.

Eniten kansanedustajista ajaa Kari Kulmala (sin.), jonka vuosimallin 2008 Volkswagen Passatin mittariin kertyy noin 80 000 kilometriä vuodessa. Tämän lisäksi hän ajaa kymmenisen tuhatta kilometriä asuntoautollaan.

Katso selvityksen tulokset kokonaisuudessaan Ilta-Sanomien artikkelista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja