IS ja IL: Presidentinvaaleissa outo moka, Ylen toimittajan nimissä äänestettiin kahdesti – ”En ole koskaan kuullut, että tällaista olisi sattunut”

Yleisradion toimittajan Timo-Pekka Heiman nimissä äänestettiin presidentinvaaleissa kahteen kertaan, kertovat Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

– Olen ollut vaaleissa töissä pitkään, mutta en ole koskaan vielä kuullut, että tällaista olisi sattunut, kommentoi IL:lle tapauksen vahvistava keskusvaalilautakunnan sihteeri Veera Reuna.

Heima huomasi äänestyspaikalla sunnuntaina, että hänen nimissään oli äänestetty jo aiemmin, kun hänen nimeään ei löytynyt äänestäjäluettelosta Helsingin Kaisaniemen koululla. Pitkän selvityksen jälkeen kävi ilmi, että Heiman nimi oli poistettu äänestysluettelosta, sillä hänen nimissään oli käyty jo tiistaina äänestämässä Tampereen Koivistonkylän Prismassa.

Heima pääsi lopulta äänestämään ja Tampereellakin annettu ääni hyväksyttiin, koska se oli ehditty laskea ennen kuin Heima varsinaisesti tuli äänestämään,

Mutta kuka hänen nimissään äänesti ja miten?

Iltapäivälehtien mukaan Heima kertoi virkailijoille, että hänen passinsa varastettiin viime toukokuussa Ateenassa.

– Kamalaa, jos passini onkin Kreikasta kaupattu Suomeen väärinkäytettäväksi ja sillä on otettu vaikka mitä lainoja ja liittymiä tai käytetty äänestämiseen, Heima sanoi IS:lle.

Hän ei kuitenkaan usko, että näin on käynyt. Keskusvaalilautakunnan mukaan todennäköisin syy virheeseen on, että ennakkoäänestyksen virkailija on vahingossa kirjoittanut tietokantaan Heiman henkilötunnuksen jonkun toisen äänestäessä, eikä äänestäjä oli huomannut korjata asiaa.

Jos äänestäjä on kuitenkin huomannut päässeensä äänestämään Heiman nimellä, myös hänellä on ollut mahdollisuus käydä äänestämässä omalla nimellään vielä toista kertaa.

Liki 85 prosenttia Luodon kunnan äänioikeutetuista äänesti Niinistöä 2:05

Näin ehdokkaiden kannatus jakaantui presidentinvaaleissa 1:54

Lue myös:

    Uusimmat