"Hän hyvää hyvyyttään halusi auttaa" – vaalitoimitsija antoi tietoa toisesta äänestäjästä Laihialla, jättäytyy sivuun tehtävästä

Zyskowicz pahoinpideltiin kampanjoidessa, äänenpainot kovenivat vaalitenteissä – näin alkaa viimeinen vaaliviikko 17:12
Zyskowicz pahoinpideltiin kampanjoidessa, äänenpainot kovenivat vaalitenteissä – näin alkaa viimeinen vaaliviikko

Laihialla ennakkoäänestyspaikalla on tapahtunut menettelyvirhe. Äänestyspaikalla työskennellyt henkilö antoi toiselle äänestäjälle tietoa siitä, oliko eräs toinen henkilö jo äänestänyt. Toimitsija ei enää jatka tehtävässään.

MTV Uutisille saapui asiasta vihje Laihian kunnanvirastolla äänestäneeltä ihmiseltä. Lukijan mukaan hänen edellään ollut vanhempi mies oli saanut äänestettyä ja otti seuraavaksi esille toisen henkilön äänestysoikeuspaperin. Hänelle oli kerrottu, ettei toisen ihmisen puolesta voi äänestää.

Tämän jälkeen mies oli sanonut, ettei hänen tarkoituksensa ollut äänestää toisen puolesta, vaan hän pyysi vaalitoimitsijaa tarkistamaan, oliko toinen ihminen jo äänestänyt.

Vaalitoimitsija oli tarkistanut asian tietokoneelta ja kertonut, ettei toisessa äänioikeuspaperissa mainittu ihminen ollut vielä äänestänyt.

Laihian keskusvaalilautakunnan sihteeri Kaija Metsänranta vahvistaa tapahtuneen MTV Uutisille. Hänen mukaansa tilanteessa on tapahtunut menettelyvirhe, minkä seurauksena pidettiin kriisikokous.

Laihialta on oltu yhteydessä myös oikeusministeriöön.

Tapahtunutta kuvataan valitettavaksi inhimilliseksi erehdykseksi. Metsänrannan mukaan toisen tietoja kertonut toimitsija ei ollut itse ymmärtänyt toimineensa väärin, ja toinen toimitsija oli huomauttanut hänelle asiasta.

– Hän hyvää hyvyyttään halusi auttaa, mutta hänelle kerrottiin sitten, ettei tällä tavalla voi tehdä. Vaalitoimitsijoiden kanssa on käyty keskustelua.

Metsänranta kertoo, että kyseinen vaalitoimitsija pahoitteli virhettään ja jättäytyi omasta aloitteestaan sivuun lopuista vuoroistaan äänestyspaikalla.

Moni äänestäjä harkitsee vaalitaktikointia – voiko tällä olla vaikutusta vaalien lopputulokseen? 7:36
Katso myös: Moni äänestäjä harkitsee vaalitaktikointia – voiko tällä olla vaikutusta vaalien lopputulokseen?

Lue myös:

    Uusimmat