Mainos

IS: Huijareilla käytössään uusia keinoja – kopioiko skimmauslaite nyt korttitiedot taskusta?

Lohjan poliisi on saanut tällä viikolla ilmoituksia erikoisista luottokorttihuijauksista, jotka ovat saaneet poliisin epäilemään, onko huijareilla käytössään aivan uusia teknisiä keinoja. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien haastatteleman poliisin mukaan luottokortteja on käytetty ulkomailla, vaikka kortin omistaja itse ei ole ollut kyseisessä maassa. Tapauksia on tullut ilmi muutamia. Tämä on herättänyt epäilyjä siitä, että rikollisilla saattaa olla käytössään uusia teknisiä keinoja.

– Olemme miettineet jopa sitä, olisiko luottokorttihuijareilla jo käytössään kortin lähelle vietävä kortinlukija, jolla voi lukea lähellä olevien ihmisten kortteja. Varmuutta tällaisesta ei ole, mutta käsitteekseni teoriassa tämä ainakin olisi jo mahdollista, sanoo rikosylikonstaapeli Paavo Myöhänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta Ilta-Sanomille.

Poliisin mukaan nyt ilmi tulleissa tapauksissa kysymyksessä ovat pienet rahasummat, joista useimmat on tehty Kaukoidän maissa. 

Pankkiautomaatteihin asennetut kortinkopiointilaitteet eli skimmaus yleistyi Suomessa viimeistään viime vuoden lopussa, kun tapauksia paljastui lyhyen ajan sisällä Helsingissä, Vihdissä, Kotkassa, Kaarinassa, Turussa, Vantaalla ja Heinolassa.

Ennen Ilta-Sanomia asiasta uutisoi Helsingin Uutiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.