Mainos

IS: Halpamatkat vähissä

Perhe pääsee vielä kesäreissuun 1 800:lla ja sinkku 500 eurolla, mutta valinnanvaraa matkoissa ei paljon ole, selvittää Ilta-Sanomat. Suurin osa tämän budjettiluokan matkoista on tälle kesälle jo myyty. Valinnanvara pakettimatkoihin etelässä kapenee koko ajan, jopa Bulgarian matkoille pääsy on tiukoilla.

I-S:n mukaan viikko Kuusamon tropiikissa maksaa vähemmän kuin Bulgariassa, mutta ruuat ja juomat maksavat enemmän kuin Mustanmeren rannalla. Mikäli Kuusamoon mielii halvemmalla, kannattaa pakata auto matkaan mieluummin kuin ostaa lentoliput. Muuten matka kallistuu entisestään.

Yksin matkustaville viidensadan euron matkabudjetti ilman kuluja paikan päällä on tiukka. Ilman kohdalle osuvaa äkkilähtöä, viidelläsadalla eurolla on tyydyttävä lyhytlomaan. Euroopan talouskriisimaihin on ollut tarjolla neljänsadan euron äkkilähtöjä, mutta nämä tarjoukset koskevat lähinnä kaksin matkustavia.

Oma matkasuunnitelma halvempi?

Laskettaessa pakettimatkan ja itse suunnitellun matkan hintaeroja huomaa, että matkakustannuksissa ei juuri ole heittoa. Esimerkiksi nelihenkisen perheen kahden viikon loma Rodoksella heinäkuussa maksaa Finnmatkoilla halvimmillaan 2 596 euroa. Mikäli varaa itsenäisesti hotellin ja lennot, hinta pysyy edelleen 2 500 euron tuntumassa.

Matkatoimistojen nettivarausoletukset on usein sovitettu kahdelle aikuiselle ja sama pätee kotimaassakin. Kylpylähotellissa yksi maksaa kahdesta, eikä yhdelle yöpyjälle ole tarjouksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.