Iranin turvallisuusjoukot tappoivat taas mielenosoittajia – ryöstivät aiemmin ampumansa protestoijan ruumiin ja tulittivat tämän perhettä

Kurdiaktivisti kuvailee Iranin siveyspoliisin toimintaa mielivaltaiseksi 1:20
Katso myös: Yksi mielenosoittajien vihan kohteista Iranissa on maan siveyspoliisi. Kurdiaktivisti kuvailee videolla siveyspoliisin toimintaa mielivaltaiseksi

Iranin turvallisuusjoukot ovat ampuneet kuoliaaksi tänään ainakin kolme mielenosoittajaa maan läntisessä provinssissa Kurdistanissa.

Hallituksen joukot avasivat tulen mielenosoittajia kohti Divandarrehin kylässä ja tappoivat ainakin kolme ihmistä, kertoi norjalainen kansalaisjärjestö Hengaw, joka tarkkailee väärinkäytöksiä kurdialueilla.

Iranin kuluvan syksyn mielenosoitusten kuolonuhrien määrä on noussut jo lähes 400:aan. Ihmisoikeusjärjestö Iran Human Rights ilmoitti lauantaina, että turvallisuusjoukot ovat mielenilmauksia tukahduttaessaan surmanneet jo ainakin 378 ihmistä, mukaan lukien 47 lasta.

Protestit nyt koko teokratiaa vastaan

Hengaw niin ikään kertoi lauantaina, että Kurdistanin Bukanin kylässä turvallisuusjoukot ryöstivät sairaalasta aiemmin ampumansa mielenosoittajan ruumiin ja hautaisivat sen salaiseen paikkaan.

Järjestön mukaan turvallisuusjoukot avasivat ruumiin kaappauksen yhteydessä tulen uhrin perhettä kohti ja haavoittivat ainakin viittä heistä.

Länsi-Azerbaidzhanin provinssissa lähellä Mahabadia puolestaan sadat ovat marssineet surukulkueessa, joka järjestettiin turvallisuusjoukkojen kuoliaaksi ampuman nuoren pojan vuoksi.

Mielenosoitukset alkoivat syyskuun puolivälissä, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli maan siveyspoliisin pidätettyä hänet väärin puetun pääliinan eli hijabin vuoksi.

Protestit Iranissa ovat kasvaneet laajaksi liikkeeksi vuoden 1979 vallankumouksesta asti hallinnutta teokratiaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat