Iranin mielenosoittajat sytyttivät tuleen ajatollah Khomeinin syntymäkodin

Puolustusvoimien entinen komentaja Lindberg: Venäjä joutuu neuvottelemaan Iranin kanssa ohjusvarastojen täyttämisestä 7:22
Puolustusvoimien entinen komentaja Lindberg: Venäjä joutuu neuvottelemaan Iranin kanssa ohjusvarastojen täyttämisestä

Iranissa mielenosoittajat ovat sytyttäneet tuleen islamilaisen tasavallan perustajan, ajatollah Ruhollah Khomeinin syntymäkodin. Sosiaaliseen mediaan levitetyissä kuvissa näkyy, miten Khomeinin kaupungissa Länsi-Iranissa juhlivat mielenosoittajat kulkevat liekeissä olevan talon ohi.

Uutistoimisto AFP on vahvistanut kuvien aitouden.

Nykyisin museona toimivan talon vaurioiden laajuudesta ei heti ollut tietoa. Iranilainen Tasnim-uutistoimisto väitti, ettei talo ole palanut lainkaan.

– Vastavallankumoukselliset yrittävät luoda kaaosta levittämällä valheita ja väärää tietoa. Khomeinin historiallisen talon, jolla on suuri henkinen arvo iranilaisille, polttaminen on yksi tällaisista valheista, kertoi aluehallinnon johtoon kuuluva Behnam Nazari.

Iranin mielenosoitukset saivat alkunsa syyskuun puolivälissä sen jälkeen, kun 22-vuotias kurdinainen Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin käsissä. Hänet oli otettu kiinni väärin puetun hijabin vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat