Iranin hallinnon mukaan levottomuudet maassa ohi – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu

Tänään oli Iranin hallitusta tukevien protestien kolmas päivä, ja maan viranomaiset ovat julistaneet uutistoimisto AFP:n mukaan, että levottomuudet maassa ovat ohi. Uutistoimiston mukaan hallituksen vastaiset mielenosoitukset näyttävät hiipuneen maassa.

Useita hallitusta tukevia vastamielenosoituksia järjestettiin tänään eri puolilla Iranin pääkaupunki Teherania. Teheranin lisäksi protesteja on järjestetty Tabrizin ja Kermanin kaupungeissa.

AFP:n mukaan paikalliset raportit kertovat mahdollisista pienemmistä protesteista pääkaupungin ulkopuolella, mutta tietoja protesteista ei ole voitu vahvistaa.

Iranin viranomaiset ovat syyttäneet viikon kestäneitä hallitusta vastustavia mielenosoituksia Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n, Israelin ja Saudi-Arabian juoneksi maata vastaan.

Viranomaisten mukaan hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa kuoli parikymmentä ihmistä. Lisäksi yli tuhat pidätettiin.

Yhdysvallat asetti tänään uusia pakotteita viidelle iranilaiselle yritykselle, joita se syyttää osuudesta maan ohjusohjelmaan.

Yhdysvallat on lisäksi kutsunut koolle YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokoukseen Iranin tilanteen takia. Turvallisuusneuvoston on määrä kokoontua tänään myöhään Suomen aikaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja