Iran iski Pakistaniin – kaksi lasta kuollut

Pakistanin mukaan Iran on tehnyt ilmaiskun sen alueelle lähelle Iranin rajaa. Iskussa kuoli Pakistanin ulkoministeriön mukaan kaksi lasta ja haavoittui kolme.

Pakistanin ulkoministeriön lausunnossa ei kerrottu, mihin isku kohdistui, mutta Pakistanin median mukaan kohde oli lähellä Panjguria Balochistanin maakunnan lounaisosassa.

–  Tällaista Pakistanin suvereniteetin loukkaamista ei voi hyväksyä, ja sillä saattaa olla vakavia seurauksia, Pakistanin ulkoministeriön lausunnossa sanottiin.

Iran ei ole virallisesti kommentoinut iskua, mutta iranilainen Nour News -uutistoimisto kirjoitti viestipalvelu X:ssä myöhään tiistaina, että raketti- ja lennokki-iskuilla tuhottiin kaksi Jaish al-Adl -terroristijärjestön tärkeää tukikohtaa.

Jaish al-Adl on kertonut tehneensä joulukuisen hyökkäyksen poliisiasemalle Raskissa Iranin kaakkoisosassa. Hyökkäyksessä kuoli ainakin 11 poliisia.

Hyökkäys Pakistaniin tehtiin vain muutamia tunteja sen jälkeen kun Pakistanin virkaatekevä pääministeri Anwar-ul-Haq Kakar tapasi Iranin ulkoministerin Hossein Amir-Abdollahianin Maailman talousfoorumin yhteydessä Davosissa Sveitsissä.

Tiistaina kerrottiin Iranin iskuista Irakiin ja Syyriaan.

Iskujen jälkeen Irak veti suurlähettiläänsä pois Iranista ja kutsui Iranin Bagdadin-suurlähettilään puhutteluun.

Lue myös:

    Uusimmat