Mainos

Irakin parlamentin ensimmäinen istunto saattaa lykkääntyä

Irakin presidentti Jalal Talabani ilmoitti eilen kutsuvansa Irakin uuden parlamentin ensimmäiseen istuntoonsa ensi sunnuntaina.

Irakin parlamentti ei ehkä kokoonnukaan vielä sunnuntaina, nimettömänä pysytellyt hallituksen edustaja sanoo. Lähteen mukaan presidentinneuvoston kolmas jäsen, shiiojen edustaja, varapresidentti Adel Abdul Mahdi ei ole kirjoittanut vaadittavaa määräystä.

- Sen takia on mahdollista, ettei parlamentti kokoonnu 12. maaliskuuta. Shiiajohtajat ovat myös vaatineet istunnon lykkäämistä, lähde sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Irakin presidentti Jalal Talabani ilmoitti eilen kutsuvansa Irakin uuden parlamentin ensimmäiseen istuntoonsa ensi sunnuntaina. Lähteen mukaan shiiajohtajat kuitenkin pyysivät presidenttiä lykkäämään ensimmäistä istuntoa siihen asti, että erimielisyydet nykyisen pääministerin Ibrahim Jaafarin uudelleen nimityksestä saadaan ratkaistua.

Parlamenttivaalit pidettiin lähes kolme kuukautta sitten, mutta parlamentin järjestäytyminen on lykkääntynyt uudesta hallituksesta käytävän poliittisen kädenväännön seurauksena.

Presidentinneuvostoon kuuluu Talabanin ja Mahdin lisäksi varapresidentti Ghazi Yawar.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.