Mainos

Irakilaistohtori ymmärtää maansa jättäviä nuoria miehiä – "lähtisin itsekin kohti tuntematonta"

Irakilainen rauhanneuvottelun asiantuntija ei tuomitse nuoria maanmiehiään, jotka jättävät kotimaansa ja lähtevät Eurooppaan.

– Jos olisin heidän asemassaan, menisin ja matkustaisin tuntemattomaan, koska minulla ei olisi mitään menetettävää, tohtori Khaled al-Maini sanoo.

Hänen mukaansa esimerkiksi pohjoisen sunnialueen rajalla on niin paljon terrorismia, että se pakottaa nuoret lähtemään joukoittain. Keski- ja Etelä-Irakissa nuorilla ei ole toivoa muun muassa työttömyyden ja korruption takia.

Al-Mainin mukaan nuoret haluavat mennä naimisiin, tehdä töitä ja tuntea olevansa arvostettuja. Heidän täytyy tietää, että viidessä vuodessa he voivat perustaa perheen. Irakilaisnuoret eivät voi kuin haaveilla näistä asioista, eikä maalla ole hallintoa, jolla olisi kykyä korjata tilannetta.

– Siksi nuoria tulee Eurooppaan. Toinen mahdollisuus on valita samoista syistä Isis.

Äärijärjestön johtajista ja kannattajista suurin osa tulee Irakista. Al-Mainin mukaan suuri osa Isis-ongelmasta loppuisi Irakin poliittiset ongelmat ratkaisemalla. Samalla vähenisi irakilaisten muuttoliike Eurooppaan.

Al-Maini oli tällä viikolla presidentti Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestön CMI:n vieraana Helsingissä. CMI yrittää parhaillaan luoda ilmapiiriä kansalliselle dialogille maassa toimivien ryhmittymien välillä, jotta Irakiin saataisiin syntymään riittävästi toimiva hallinto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.