Mainos

Irak avasi jälleen rajojaan

Bagdadissa seurataan miten turvallisuusoperaatio edistyy. Operaation epäonnistuminen olisi kova isku niin Irakille kuin myös Yhdysvalloille.

Irak ryhtyi tänään jälleen avaamaan Iranin ja Syyrian vastaisia rajojaan, jotka suljettiin kolme päivää aikaisemmin. Pääministeri Nuri al-Maliki päätti avata rajat, koska hallitus uskoo Bagdadissa käynnistyneen suuren turvallisuusoperaation onnistuneen rauhoittamaan pääkaupungin katuja.

Irak sulki rajanylityspaikat, koska Yhdysvallat epäilee maan kapinallisten saavan aseita ja muuta apua naapurimaista. Iran ja Syyria ovat kiistäneet syytökset.

Monella rajanylityspaikalla oli tänään vielä lappu luukulla. Irak sanoo avaavansa useimmat niistä lähipäivinä.

Bagdadissa seurattiin silmä kovana pitkään odotetun turvallisuusoperaation edistymistä. Yhdysvaltain ja Irakin yhteiselle operaatiolle on kasattu melkoisia paineita. Epäonnistuminen olisi kova isku molempien maiden hallituksille, jotka ovat vakuuttaneet, ettei uskonnollisten ryhmien välinen väkivalta merkitse sisällissotaa tai tule sellaiseksi muuttumaan.

- Olemme kaiken aikaa liikkeellä asuinalueilla, toteuttamassa puhdistusoperaatioita ja tapaamassa eri kaupunginosien asukkaita, Yhdysvaltain joukkojen tiedottaja Scott Bleichwehl sanoo.

Operaation alun jälkeen hyökkäysten määrä pääkaupungissa on laskenut.

Bagdadin viranomaiset kiittelivät eilen operaation napakkaa alkua, joka näkyi heidän mukaansa jo entistä tyhjemmillä ruumishuoneilla. Kaupungissa vieraillut ulkoministeri Condoleezza Rice jarrutteli tuolloin kehujia muistuttamalla, että takaiskujakin on odotettavissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.