Mainos

IRA-vanki karkasi kävellen

IRA-tasavaltalaisarmeijan terroristi karkasi huipputurvallisena pidetystä pohjoisirlantilaisesta vankilasta naiseksi pukeutuneena. Vanki on elinkautista istunut terroristi Liam Averell, jonka havaittiin puuttuvan keskiviikkona vankilan joulujuhlan jälkeen.

Ison-Britannian hallituksen mukaan Averell karkasi Maze-nimisestä vankilasta yksinkertaisesti kävelemällä joulujuhliin kutsutun vierasjoukon mukana ulos. Juhlat olivat vuotuiset, joissa oli mukana vankien lapsia.

Averellin karkaaminen saattaa aiheuttaa kitkaa juuri alkaville IRA:n poliittisen siiven Sinn Feinin johtajan Gerry Adamsin ja Ison-Britannian pääministerin Tony Blairin neuvotteluille. Jerry Adamsin ja Tony Blairin neuvottelut Lontoossa ovat ainutlaatuiset, sillä vastaava tapaaminen oli viimeksi vuonna 1921. Tuolloin Lloyd George tapasi IRA:n perustajan Michael Collinsin. Jerry Adams on noussut vasta viime puolen vuoden aikana hyväksytyksi Pohjois-Irlannin tasavaltalaisten edustajaksi, jonka kanssa halutaan neuvotella.

Averell istui tuomiotaan yhden sotilaan ja hänen ystävänsä ampumisesta. Turvallisuusjoukot etsivät karkuria vankilan lähialueilta ja ovat sulkeneet muun muassa moottoritien. Vankilan turvallisuustoimia on kiristetty sen jälkeen, kun viime maaliskuussa vartijat löysivät tunnelin, jota vangit olivat kaivaneet pakoyritystä varten. Mazessa istuu tuomiotaan noin 700 vankia.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.